Wpis z mikrobloga

@NoMercyIncluded: A co masz do wyboru wśród dziewczyn? Znajdź mi taką, która nie zrobi mi z życia piekła. Już próbowałem. Nie ma. Mam 32 lata. Żeby znaleźć taką, która nie ma spranego łba wspolczesnym gynocentryzmem usiałbym szukać wśród kobiet 40, albo nawet 45 plus, a to się wiąże z tym, że taka kobieta za chwilę będzie starą babcią, a ja będę drugim Macronem.
  • Odpowiedz
@mateosz_inbecki: To jest właśnie to. Mój wujek, który jest pijakiem i bucem wszedł kiedyś kilkadziesiąt lat temu nie wiem jak w posiadanie dużej ilości ziemi, bo się chyba nachlał z jakimiś aparatczykami. Mówił, że kupił tą ziemię za jedną gofnianą wypłatę, a nie był żadnym dyrektorem, ani prezesem, tylko tyrał gdzieś na PGRach.

Byle Janusz, który 20 lat temu kopał ziemniaki ma w ziemi, majątku i mieszkaniach więcej niż kazdy
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek @nad__czlowiek ale ja nigdzie nie radziłem mu wyjechać i przepić wszystko. Moja rada dotyczyła, że skoro sam zarobił nie idąc utartą ścieżka jak inni to wcale nie musi wracać do tego czego oczekują od niego inni. Oczywiście, że własne lokum to bardzo ważna rzecz ale śmieszy mnie trochę podejście w stylu - znalazłem pierwsza lepszą robotę, raz, dwa ślub, dziecko i kredyt a potem nóż na gardle, że nie
  • Odpowiedz
@maryjuszpitagoras: no ślub i dziecko to moim zdaniem kwestia dyskusyjna masz racje, ale mieszkanie to zawsze powinien być priortytet

nawet takie 30m2 na właśnie - ciasne ale własne - powinno być ważniejsze od fury, podróży, zachcianek. Najpierw chata potem myślenie o przyjemnościach czy babach
  • Odpowiedz
@JanRouterTrzeci czyli still mówisz o ludziach którzy koło 2005 roku mieli 25-30 lat, a było to 20 lat temu i tak - te osoby mają dziś eldorado. Mają po kilka mieszkań na wynajem, kupę kasy oszczędności i pewną pozycję na rynku pracy.
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek Odmawianie sobie wszystkiego, skupiając się wyłącznie na kupnie klity w bloku też nie jest zdrowym podejściem. Kiedy będzie czas na realizację marzeń, kupno fajnego auta czy podróże? Wszytko można pogodzić z pewnymi kompromisami. Człowiek wiecznie młody nie będzie, a w życiu bywają różne nieprzewidywalne sytuacje.
  • Odpowiedz