Wpis z mikrobloga

• 0
@fejk_nejm: W przeglądarce o nic nie pytało i też mam w subskrypcji napisane "pakiet przed max", więc wychodzi na to, że w aplikacjach trzeba klikać "Nie" i zostanie po staremu pakiet przed max xD
  • Odpowiedz
@ag3nt: Kliknąłem tak i system pokazuje mi, że mam subskrypcję Pakiet przed Max za 234.99 rocznie czyli po staremu. Moim zdaniem akceptacja nowego regulaminu nie oznacza przjejścia ze starego abonamentu na nowy plan ale zgodę na inne nieistotne postanowienia, które są odmienne od dotychczasowych.
  • Odpowiedz
  • 0
@celos13: Okej, czyli z tego co piszesz wychodzi na to, że można tam zaznaczyć cokolwiek. A zerknij jeszcze czy treści 4k po zaakceptowaniu tego nowego regulaminu też masz dalej dostępne i będziemy mieli pewność.
  • Odpowiedz
@ag3nt: ja z kolei odpalam Diunę II na tv Samsung UE65NU (edit: 65NU8000) i jakość jest bardzo dobra. Na oko 4k. Obraz wchodzi automatycznie w tryb HDR. Nie mam dolby w TV więc tego aspektu nie sprawdzę.
  • Odpowiedz
@Miecz12: @gorzki99: To na chłopski rozum braliście? Bo np. w warunkach korzystania z Max, które przysłali na maila dwa dni temu, jest taki wpis:

Jeśli miałeś wcześniej konto w HBO Max, w związku z uruchomieniem Platformy Max,

otrzymasz możliwość wyrażenia zgody na poniższe Warunki korzystania Max. Jeśli

wyrazisz zgodę na te Warunki, masz prawo wycofać ją w ciągu 14 dni, licząc od daty

wyrażenia takiej zgody. Jeżeli chcesz skorzystać z
  • Odpowiedz
To na chłopski rozum braliście?

@dariot: Przeczytaj jeszcze raz co wkleiles:

Jeśli wyrazisz zgodę na te Warunki, masz prawo wycofać ją w ciągu 14 dni,

Jeżeli wycofasz
  • Odpowiedz
@dariot: Moim skromnym prawniczym zdaniem jest tak: Nowe warunki korzystania z Max nie dotyczą istotnych postanowień umowy takich jak zakres pakietów i ich ceny tylko określają mniej istotne warunki świadczenia usługi. Choć dla niektórych mogą być istotne bo zmieniają np. kwestie współdzielenia kont. Akceptacja nowego regulaminu nie oznacza woli rezygnacji z dotychczasowego pakietu na jeden z nowych bo i też musiałoby być w oświadczeniu wyraźnie określone na który pakiet przechodzimy.
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99 Dlaczego kompletnie zignorowałeś ostatnie zdanie? Nie pasowało do narracji?

"Jeżeli wycofasz swoją zgodę, do Twojej subskrypcji będą miały zastosowanie
poprzednie Warunki korzystania HBO Max."
  • Odpowiedz
@dariot: Tak beda mialy. i to napisalem:

Ale to nie jest tak ze od dzis. Bo gdzies jest napisane od kiedy. Nie moga Ci kazac akceptowac od dzis. Wiec dlatego dalej ogladasz.

Dlaczego nie czytasz ze zrozumieniem?
  • Odpowiedz
  • 1
Nowe warunki korzystania z Max nie dotyczą istotnych postanowień umowy takich jak zakres pakietów i ich ceny tylko określają mniej istotne warunki świadczenia usługi. Choć dla niektórych mogą być istotne bo zmieniają np. kwestie współdzielenia kont.

@celos13: Czyli nie akceptując nowego regulaminu obowiązuje dalej regulamin, w którym konta można współdzielić? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz