Aktywne Wpisy

Polska5Ever +100
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

lord-nihilus +118
Angielska Julka przyzwyczajona do życia w bezpiecznej bańce stworzonej przez simpy i kukoldy pierwszy raz została skonfrontowana z rzeczywistością, całości zwieńczona wymownym, spektakularnym napadem paniki. W takiej samej bańce żyją wszystkie baby w kukoldystanach.
#blackpill #kukoldystan
#blackpill #kukoldystan

co wybieracie
Praca dla firmy polskiej poprzez umowę z Kontraktornią: Duży hajs pozwalający na szybkie nagromadzenie gotówki - bezpieczniejszą przyszłość, ale brak płatnych urlopow i chorobowych, no i możliwość w-------a z dnia na dzień wg umowy
czy
Praca i bycie bezpośrednio zatrudnionym/zatrudnioną w firmie zagranicznej (angielski na codzień) na UoP i benefity z tym związane (ubezpieczenie, multisporty itd), międzynarodowe towarzystwo, ale hajs mniejszy od drugiej znacząco
Stosunek pierwszej do drugiej opcji to jakieś 1,5 raza z hajsem.
Obie całkowicie zdalnie
#pracait #it #programowanie #pytanie #ankieta
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Co byś wybrał?
znając wykop to obstawiam że 90% programistów tutaj woli być dymana na turbo wysokie podatki 32% + 9% + ZUS + koszta pracodawcy = 50-60% podatków i raptem 40% pensji brać dla siebie xD
tutaj ludzie są nienormalni i hejtują b2b
8 a 12k to nie taka wielka różnica
20 a 30k już spora.
B2B jest spoko, ale to jednak trzeba zarabiać większe pieniądze niż tutaj mi oferują.
@lubie_placki777 tutaj to jednak ten pierwszy przypadek co opisałeś (plus minus
Kredytu nad głową nie mam już, ale posiadam rodzinę i myślę o nich głównie, żeby zabezpieczyć ich byt w jakiś sposób i myślę raczej długoterminowo
───────────