Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
co wybieracie

Praca dla firmy polskiej poprzez umowę z Kontraktornią: Duży hajs pozwalający na szybkie nagromadzenie gotówki - bezpieczniejszą przyszłość, ale brak płatnych urlopow i chorobowych, no i możliwość w-------a z dnia na dzień wg umowy

czy

Praca i bycie bezpośrednio zatrudnionym/zatrudnioną w firmie zagranicznej (angielski na codzień) na UoP i benefity z tym związane (ubezpieczenie, multisporty itd), międzynarodowe towarzystwo, ale hajs mniejszy od drugiej znacząco

Stosunek pierwszej do drugiej opcji to jakieś 1,5 raza z hajsem.
Obie całkowicie zdalnie

#pracait #it #programowanie #pytanie #ankieta

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

Co byś wybrał?

• Polska firma, umowa z kontraktornią, duży hajs 56.2% (41)
  • Zagraniczna firma, UoP, hajs mniejszy zdecydowanie 43.8% (32)

Oddanych głosów: 73

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: piękny bait xD

znając wykop to obstawiam że 90% programistów tutaj woli być dymana na turbo wysokie podatki 32% + 9% + ZUS + koszta pracodawcy = 50-60% podatków i raptem 40% pensji brać dla siebie xD

tutaj ludzie są nienormalni i hejtują b2b
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @nad__czlowiek czemu bait? z jednej strony wysokie zarobki są spoko, ale jednak jakby mnie jakaś choroba trafiła, to UoP mnie chroni przed tym, a w moim przypadku już jednak muszę brać to pod uwagę.
B2B jest spoko, ale to jednak trzeba zarabiać większe pieniądze niż tutaj mi oferują.

@lubie_placki777 tutaj to jednak ten pierwszy przypadek co opisałeś (plus minus
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): w sumie zastanawia mnie wynik głosowania, bo osobiście widzę jakąś wartość w obyciu z językiem w zagranicznej firmie i potencjalnym poszukiwaniem pracy na rynkach zagranicznych kosztem większego hajsu w polskiej firmie.

Kredytu nad głową nie mam już, ale posiadam rodzinę i myślę o nich głównie, żeby zabezpieczyć ich byt w jakiś sposób i myślę raczej długoterminowo

• Odpowiedz
Zabezpieczenie rodziny to nie tylko wysokość zarobków, ale też pewność. Na UP masz L4 itp. Jak weźmiesz b2b i solidne ubezpieczenie na wypadek choroby, niezdolności do pracy itp to różnica się zmniejszy. Bierz to co bardziej perspektywiczne.
  • Odpowiedz