Wpis z mikrobloga

Chyba cud jest potrzebny, a Wykop nie raz takich cudów dokonywał.

Poszukuję zacisku siodełka do Meridy Reacto, rocznik od 2018 wzwyż, to co na zdjęciu.
Nie jest to taka prosta sprawa, bo sam element jest mocno specjalizowany i dedykowany do aerosztycy tego modelu roweru. Na 99,999% nie da się zastąpić niczym co zalega po sklepach rowerowych.

W kwestii dostępności i kupna jest to element unikalny chyba w skali całego wszechświata.
Monitoruję allegro od dawna. Nawet aliexpress tego nie ma. Przeczesałem internet, ba! kontaktowałem się z 3 lata temu z Merida Polska, bez odzewu. W zeszłym tygodniu spróbowałem ponownie. Jak na razie bezzsuktecznie.
Merida Niemcy okazała się bardziej rozmowna, bo odpowiedziała na maila, kierując mnie do Meridy Polska...

W necie można trafić co najwyżej same sztyce ograbione z tego zacisku.
Pytałem w sklepach, u autoryzowanych dealerów i nic. Kontakt zawsze się urywał, jakby obowiązywała w tym temacie jakaś zmowa milczenia.

A z biegiem czasu ten fikuśny, aluminiowy element zaczyna się zużywać. Nie chciałbym nagle zostać z ręką w nocniku, bo i wolałbym w końcu to zdobyć zawczasu.

Może macie to gdzieś w swoich zasobach albo wiecie kto na 100% posiada tego jednorożca i zechce sprzedać?

#merida #rower #szosa #kolarstwo
kekacz - Chyba cud jest potrzebny, a Wykop nie raz takich cudów dokonywał.

Poszukuję...

źródło: reactozacisk

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach