Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jaki to ma sens, że byłam z kimś w związku przez 2 miesiące, 4 lata temu, a nie mogę o nim zapomnieć do dziś? Przecież ja dla niego byłam i jestem nikim. Czemu wciąż o nim myślę i o tym jak niesamowicie się czułam gdy mnie przytulał. Jak wybić sobie kogoś z głowy i nigdy więcej o nim nie myśleć? Kontaktu nie mamy.
#zwiazki

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Też często mam tak, że nie mogę zapomnieć o kimś, kogo właściwie nie znam i nigdy mnie nic z tą osobą nie łączyło. Podejrzewam, że to wina mojego neurotycznego charakteru, ale jak temu zaradzić to nie wiem. Może trzeba przekierować myśli na pracę, czytanie czy inne zajęcia.

• Odpowiedz
Ciężko się odkochać kiedy się kocha iluzję. Ma wszystkie cechy idealnego partnera dla ciebie bo nie zdążyły spaść różowe okulary, ty mu dałaś te cechy w swojej głowie. To tak jakbyś się zakochała sama w sobie. Jak z tego wyjść? Racjonalizować. Przestań go w myślach idealizować.

A dla tych co są zakochani w ludziach co z nimi nigdy nie gadali to polecam spróbować zagadać, czasami wystarczy kilkanaście minut rozmowy żeby kilka lat
  • Odpowiedz