Aktywne Wpisy
ATAT-2 +330
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Mi to się wydaje że ludzie którzy nie byli nigdy w Warszawie mają jakiś zaburzony pogląd na temat ludzi tu żyjących. Myśla że każdy kto tu mieszka to lewak, sojak, feminista i wygląda picrell. W tymczasie ja mieszkając ty 10 lat:
-ani razu nie spotkałem osoby która by miała jakieś inne zaimki niż normalne
-spotkalem tylko jednego geja
-ani razu nie rozmawiałem z osobą która jest jakoś dziwnie ubrana
-nie widziałem nigdy
-ani razu nie spotkałem osoby która by miała jakieś inne zaimki niż normalne
-spotkalem tylko jednego geja
-ani razu nie rozmawiałem z osobą która jest jakoś dziwnie ubrana
-nie widziałem nigdy
źródło: cf59ff10944c47dfa36375234e22d1e1
Pobierz

Niestety ale mam problem z dzikimi lokatorami. Są to dawni znajomi, którym pozwoliliśmy zamieszkać w naszym domu rodzinnym na wsi.
Małżeństwo z dziećmi, nie było żadnych umów, przelewają za czynsz ale podczas ostatniej wizyty zauważyliśmy ogromne zniszczenia, zażądaliśmy naprawy oraz opuszczenia domu. Oni odpowiedzieli, że za nic nie zapłacą i że nie opuszczą domu i że nic im nie zrobimy bo znają prawo i są gotowi na sąd.
Mój ojciec jest właścicielem a ja posiadam służebność mieszkalną w tym domu (pokój, części wspólne), oni pracują, nie przybywają tam 24/7.
Jak najszybciej załatwić tę sprawę? Samo wezwanie policji powinno wystarczyć? Uważam, że to też nie jest typowy "wynajem" więc tak naprawdę nie mają żadnych praw. Bardzo proszę o pomoc.
#wynajem #eksmisja #prawo #polska #policja
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim legalnie potrwa to kilka lat, nielegalnie za pomoca firmy typi eksmiter, moze potrwac miesiac.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Rad mądrych/legalnych pewnie nie chcesz słuchać, więc podczas ich nieobecności weź z 10 silnych chłopa co za flaszkę wywalą ich rzeczy, po czym zapakują na worki na śmieci i zostawią przy płocie. Dodatkowo z 3 weź do pilnowania domu na 2 dni. Nawet jak wezwą 997 to warto grać głupa, że nie