Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki jest problem. Otóż od zawsze chciałem kupić sobie pająka. W końcu po wielkich bólach udało się na niego namówić moją różową, która lekko mówiąc nie przepada za tego typu zwierzętami. Całe szczęście nie ma arachnofobii i ją w końcu przekabaciłem. Padło na kędziorka, jakiegoś podrostka. Mam go od ponad pół roku, rośnie jak na drożdżach, w skrócie wszystko git. No i w czym problem? Otóż moja różowa postanowiła wspierać mnie w mojej nowej pasji i podarowała mi kupionego na Olx pająka, takiego jak na picrelu. I to nie takiego małego, z 1,5 DC. Niestety podejrzewam, że sugerowała się jedynie jego wyglądem oraz ceną. Nie wie jaki on jest z zachowania oraz siły jadu. Ja sam póki co siedzę cicho i jestem lekko obsrany. Przekładałem go z kliszówki do dużo za dużego pudełka o podstawie 20x15 na podłodze, w długich ciuchach, rękawicach i przy zamkniętych drzwiach do pokoju. Całe szczęście operacja przebiegła spokojnie, od razu się zabunkrował pod korkiem, ściągając w jego stronę wszelkie korzonki i inne dekoracje, i nie wychodzi w ogóle z tej zapajęczynowanej jamy. Widzę go tylko wtedy, kiedy wrzucam mu jedzonko pod same drzwi, sama operacja trwa dosłownie sekundę. Poza tym nie zaglądam do niego, nie licząc rzadkiego spryskiwania pojemnika. Niby wszystko OK, ale to co się o nim naczytałem nie daje mi spokoju. Mówić mojej różowej co kupiła czy siedzieć cicho, skoro póki co wszystko dobrze? Sam jestem przy nim ultra ostrożny, a ona w ogóle się nimi nie zajmuje, jedynie od czasu do czasu zagląda jak wyjdą ze swoich norek.
#ptaszniki #pajaki

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki jest problem. Otóż od zawsze chciałem k...

źródło: full

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Dipolarny tak murina xD. Niestety niezbyt precyzyjnie się wyraziłem. Różowa nie grzebie przy pająkach, jedynie od czasu do czasu przystawia twarz do pojemnika w celu ich zobaczenia. A raczej kędziorka, bo murin póki co siedzi skitrany u siebie. Boję się jednak sytuacji, że zacznie pokazywać charakter jak podrośnie i np. wyskoczy jak ona podejdzie do niego, wtedy strąci pojemnik, murin gdzieś ucieknie za szafę i będzie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: tak czy siak powinna wiedzieć skoro w otoczeniu pająków przebywa, bo w jakiejś sytuacji awaryjnej jakby pająk był poza terra to dobrze wiedzieć co i jak. Znajdź kogoś od siebie z miasta czy coś i po prostu go oddaj komuś, pewnie ktoś się znajdzie.
  • Odpowiedz