Wpis z mikrobloga

@darek-jg: to i odbieranie samochodu za pijaństwo (choć to trochę sp..lili). no to nieźle. warto było wydać te kilkaset miliardów(800+ + całe złodziejstwo i rozdawinctwo na swoich).
  • Odpowiedz
@DzonySiara: to panstwo jest z gunwna polapane trytytka. Zastrzeż pesel i juz kazdy bezpieczny. A tak wystarczy pesel zeby wziac kredyt? Wystarczy przenieść odpowiedzialność na bank, ze jak daja komus kase/kredyt na Twoj pesel, to ich problem a nie wlasciciela peselu! No ale korpo banki takie biedne, juz do tego dokladaja... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
Ktoś wie jak to będzie działać z allegro Pay? Do tej pory grzebali w moim BIK za każdym razem jak coś kupiłem. Jak zastrzegę to zahatluje mi te płatności.
  • Odpowiedz
@r5678

dla mnie najgłupsze. Przydatne chyba tylko niedoleznym emerytom którzy nie ogarniają co jest 5.

Też będziesz kiedyś taką osobą.
  • Odpowiedz
Ale po co rozpowszechniać takie głupoty?

@PradaMarfa: jakie głupoty? Jest tam jawnie napisane: w przypadku niedostepności systemu, który służy do weryfikacji zablokowanych peseli w przypadku udzielenia kredytu bank może domagać się spłaty, kropka. Pozostałe czynności, które musi wykonać bank to te same czynności, które wykonywał do tej pory, a jednak kredyty czy duplikaty sim na sfałszowany dowód to nie było coś niecodziennego.
  • Odpowiedz
ale muszą wtedy udowodnić że dochowali staranności i że to ty wziąłeś ten kredyt

@darek-jg: mówimy o tych samych bankach, które stosują nielegalne zapisy i oszukiwałly w zapisach kredytów frankowych czy wibor? Jedyny dowód jaki bank może przedłozyć to informację, że ich dział techniczny sprawdził w logach i była wtedy niedostępnośc. A mówić mogą sobie co chcą, to Ty w sądzie będziesz musiał udowodnić, że to nie prawda. Bank powie,
  • Odpowiedz
@Klepajro oj chyba nie byłeś w Estonii :)

Fakt mamy sprawne płatności gdzie Niemcy by chcieli mieć, mamy internet mobilny czasem w środku lasu gdzie takie USA czy Kanada mogą o tym pomarzyć.

Mamy całkiem topowo rozwiązane dostarczanie paczek ale to dzięki inpostowi.
  • Odpowiedz
@DzonySiara: do tego polecam też zrobić alerty BIK. Co prawda płatne, ale za każdym razem gdy idzie jakiekolwiek zapytanie powiązane z Twoim peselem to dostajesz smsa i maila + raz się spóźniłem z płatnością raty o jeden dzień to od razu info dostałem od nich, zanim z banku dostałem xD
  • Odpowiedz
@pifqo: Było powiadomienie na maila i na stronie, że jak masz założone AllegroPaY przed 1 czerwca to nic się nie zmienia.

A teraz ja mam pytanie, ile trzeba czekać po odblokowaniu żeby wziąć coś na raty np. w MediaExpert? Załóżmy wystawili super ofertę -40% z ograniczoną ilością na raty 0% plus oni płacą dwie pierwsze. Muszę czekać 24h?
  • Odpowiedz
tzn? Jakieś konkrety?

@rzaden_problem: Tam są jakieś blokady chyba przy braniu kredytów i jak chcesz wybrać większą gotówkę, ludzie są bardzo zdziwieni w bankach:D

"Jeśli będzie zastrzeżony wypłata gotówki zgodnie z ustawą będzie wstrzymana na 12 godzin. Po upływie tego czasu klient będzie mógł wypłacić gotówkę" - informuje bank. "Jeżeli numer PESEL klienta jest zastrzeżony w momencie zawierania umowy o ww. produkty – umowa nie będzie zawarta. Klient otrzyma informację
  • Odpowiedz
wprowadzenie tego rozwiązania tylko udowadnia, że system jest niewydolny i państwo potwierdza

@sonig: dokładnie. Ludzie się cieszą, że takie coś wprowadzono, tylko że gigantyczną patologią jest w ogóle potrzeba istnienia tego. Leczenie objawów zamiast przyczyn. Sam fakt, że to ja muszę udowadniać że nie wziąłem pożyczki, a nie bank że wziąłem, to ośmieszanie całego systemu prawnego.

No ale banksterce w tym kraju nikt nie podskoczy.
  • Odpowiedz