Wpis z mikrobloga

Jeśli masz kompa z prockiem i7 7. generacji, to zdaniem Microsoftu w 2025 powinieneś wywalić go na śmietnik, ponieważ nie obsłuży Windowsa 11, a Windows 10 przestanie być wspierany. Super ekologia, w----------e miliony komputerów.

Mam nadzieję, że dzięki temu wywindują się #linux i Chrome OS a MS w końcu upadnie i sobie głupi ryj rozwali. 2025 to będzie rok linuxa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#windows #chromebook #komputery
m.....n - Jeśli masz kompa z prockiem i7 7. generacji, to zdaniem Microsoftu w 2025 p...

źródło: google-chromeos-flex-windows-wsparcie

Pobierz
  • 193
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@meltdown: Microsoft już od dawna pluje wszystkim w mordę, wciskają reklamy w menu start jako ,,Przyjazne użytkownikowi rekomendacje dostosowane do jego potrzeb" i wiele innych badziewi takich jak np. zaśmiecający miejsce na dysku paint3d. Ja na PC / Laptopach innych niż apple korzystam z ubuntu od 2016 - szczerze polecam, nadaje się do wszystkiego.
  • Odpowiedz
ja to wciaż mam xeon 1230v2 - odpowiednik i7 tylko bez integry - chyba kupiłem pc w 2012 i tylko ssd i troszeczkę lepszą kartę kupiłem. Wszystko śmiga - dla mnie - dobrze. Cyberpunk na ultra 35-45 klatek, z mneijszymi ustawieniami powyżej 50-60, a niedługo będę patcha instalował, żeby na moim rx570 8gb generował klatki, to być może będę miał 2x tyle fps. Wszystkie inne gry działają, programy graficzne działają, filmy fhd/4k
  • Odpowiedz
  • 1
@eaxata zainstalować minta w zależności jakie środowisko ci się bardziej podoba, ja mam xfce z zainstalowanym motywem windows 95 i jest boskie xd ewentualnie jeśli zależy ci na jakims bardziej pastelowym UI to mint z cinnamon lub mate, najładniejsze distro to Kubuntu z KDE
  • Odpowiedz
Dziwnym trafem CPU w moim starym piecu - 6700k ma TPM 2.0, a według Microsoftu nie spełnia wymagań co do Windy 11.

@RoyKeane: Bo to desktop. Tam można nawet dołożyć TPM 2.0 pod PCIe. Za to z laptopami jest gorzej, a to wraz dość popularny segment komputerów.
  • Odpowiedz
  • 0
@meltdown żeby tę aktualizacje były tak dobrze zrobione jak te na windowsie to jeszcze jeszcze a jak nie używasz kilka miesięcy laptopa to masz jak w banku że będą problemy przy aktualizacjach
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol: Niestety, problem w tym, że antywirus nie zastąpi w pełni wsparcia producenta systemu operacyjnego, bo fundamentem stabilności i bezpieczeństwa systemu jest jednak on sam, nie oprogramowanie firm trzecich, będące niejako "nadbudówką" na nim.
  • Odpowiedz