Wpis z mikrobloga

Jeśli masz kompa z prockiem i7 7. generacji, to zdaniem Microsoftu w 2025 powinieneś wywalić go na śmietnik, ponieważ nie obsłuży Windowsa 11, a Windows 10 przestanie być wspierany. Super ekologia, w----------e miliony komputerów.

Mam nadzieję, że dzięki temu wywindują się #linux i Chrome OS a MS w końcu upadnie i sobie głupi ryj rozwali. 2025 to będzie rok linuxa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#windows #chromebook #komputery
m.....n - Jeśli masz kompa z prockiem i7 7. generacji, to zdaniem Microsoftu w 2025 p...

źródło: google-chromeos-flex-windows-wsparcie

Pobierz
  • 193
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

To bardzo wydajne procesory dalej

@fervi: może i wydajne, ale.. rasowi PCMR już się upgradeowali, korporacje dawno zrobiły przesiadkę na nowsze sprzęty, a domowe lapki na tych prockach zaczynają niedomagać ze staroci (baterie, ekrany, grzejące się podzespoły, ogólne zużycie). W 2025 r. okaże się, że "problem" dotyczy promila użytkowników.

• Odpowiedz
nie wymienieś zabawy w konfiguracje

@chciwykrasnolud: zapytałeś do czego chcę używać komputera. Miałem ci napisać, że chcę używać komputera do zabawy w konfigurację systemu operacyjnego, na którym będzie on działał?
  • Odpowiedz
@meltdown: tiaaa Linux
Chcesz coś uruchomić ? Podaj hasło!
Coś przekonfigurować właz przez terminal do folderu bo nie masz uprawnień i tam śmiesznym terminalem graficznym przerabiają konfig.

Tymczasem windows , spoko byku instaluj myszka dalej dalej. Chcesz wejść w system32 spoko
Chcesz odpalić grę z dzisiaj albo sprzed 40 lat gites
  • Odpowiedz
@meltdown: ja będę korzystał z 10 dopóki się będzie dało. Wspieranie to jedno, łatki bezpieczeństwa i same programy to drugie.
Komputery i w sumie większość rzeczy wymieniam tylko wtedy jak stare się zepsują.
Poprzedniego PC-ta miałem 9 lat. i już był jakiś problem z mobo, problem było włączyć.
Zmieniłem na laptopa na ryzenie 7 z vegą 10, z którego korzystam już 5.5 roku i nie planuje zmian.

a tak swoją
r5678 - @meltdown: ja będę korzystał z 10 dopóki się będzie dało. Wspieranie to jedno...

źródło: Statcounter-Windows-versions-market-share

Pobierz
  • Odpowiedz
moim zdaniem obecnie wiele wskazuje na to, że przeszarżowali

@meltdown: to teraz jeszcze poszukaj statystyk pokazujących generacje sprzętu, jaki jest używany z W10. Jaki procent komputerów pracujących pod W10 jest opartych na intelach gen 7 i starszych.
  • Odpowiedz
w M$ na pewno popatrzyli na tabelki przed podjęciem decyzji

@gomjeden: Wątpię. Przecież MS może pluć na ludzi, a większość i tak zostanie. No bo powiedzmy, że jesteś antyfanem Win11. Totalnym.

- Możesz siedzieć na Windows 10 do października 2025, a potem borykać się z wirusami
- Możesz przejść na Linuksa - ale pewnie (z 90% ludzi) tego
  • Odpowiedz
@eaxata: Nie nie, ale jakbyś napisał że chcesz zostać wymiataczem linuxa to Mint byłby dobrym wyborem. W każdym innym przypadku polcam system już skonfigurowany do grania. A taki znam tylko jeden - Nobara. Na innych dystrybucjach - np Ubuntu czy Mint wiele gier nie będzie działało bez dodatkowej konfiguracji.
  • Odpowiedz