Aktywne Wpisy

Ka4az +760
Ogólnie wszyscy zachwalają Dino jako coś “polskiego” i potężnego, a od środka to jest największy Janusz jakiego poznałem XD
Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu
Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu
źródło: image_picker_D05F954F-A5C3-474E-A17F-94CA2C14BF17-16532-000003E3F0456415
Pobierz
Chlodny_Pokerzysta +125
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Mam nadzieję, że dzięki temu wywindują się #linux i Chrome OS a MS w końcu upadnie i sobie głupi ryj rozwali. 2025 to będzie rok linuxa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#windows #chromebook #komputery
źródło: google-chromeos-flex-windows-wsparcie
Pobierz@fervi: może i wydajne, ale.. rasowi PCMR już się upgradeowali, korporacje dawno zrobiły przesiadkę na nowsze sprzęty, a domowe lapki na tych prockach zaczynają niedomagać ze staroci (baterie, ekrany, grzejące się podzespoły, ogólne zużycie). W 2025 r. okaże się, że "problem" dotyczy promila użytkowników.
@vieniasn: cholerni ludzie którzy nie chcą się męczyć każdego dnia z komputerem żeby... yyyy... nie wiem co
@eaxata: Wymieniłeś gierki a nie wymienieś zabawy w konfiguracje. No to zostaje tylko jedna dystrybucja - Nobara Linux.
źródło: Screenshot_2024-05-30-11-58-54-58_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc
Pobierz@chciwykrasnolud: zapytałeś do czego chcę używać komputera. Miałem ci napisać, że chcę używać komputera do zabawy w konfigurację systemu operacyjnego, na którym będzie on działał?
Chcesz coś uruchomić ? Podaj hasło!
Coś przekonfigurować właz przez terminal do folderu bo nie masz uprawnień i tam śmiesznym terminalem graficznym przerabiają konfig.
Tymczasem windows , spoko byku instaluj myszka dalej dalej. Chcesz wejść w system32 spoko
Chcesz odpalić grę z dzisiaj albo sprzed 40 lat gites
Komputery i w sumie większość rzeczy wymieniam tylko wtedy jak stare się zepsują.
Poprzedniego PC-ta miałem 9 lat. i już był jakiś problem z mobo, problem było włączyć.
Zmieniłem na laptopa na ryzenie 7 z vegą 10, z którego korzystam już 5.5 roku i nie planuje zmian.
a tak swoją
źródło: Statcounter-Windows-versions-market-share
Pobierz@meltdown: to teraz jeszcze poszukaj statystyk pokazujących generacje sprzętu, jaki jest używany z W10. Jaki procent komputerów pracujących pod W10 jest opartych na intelach gen 7 i starszych.
@gomjeden: Wątpię. Przecież MS może pluć na ludzi, a większość i tak zostanie. No bo powiedzmy, że jesteś antyfanem Win11. Totalnym.
- Możesz siedzieć na Windows 10 do października 2025, a potem borykać się z wirusami
- Możesz przejść na Linuksa - ale pewnie (z 90% ludzi) tego
@niebadzogrem: No nie do końca tak to działa. Wiele gier sprzed 20 lat na win 10/11 nie działa. A na Linuxie bez większych problemów.