Wpis z mikrobloga

Jeśli masz kompa z prockiem i7 7. generacji, to zdaniem Microsoftu w 2025 powinieneś wywalić go na śmietnik, ponieważ nie obsłuży Windowsa 11, a Windows 10 przestanie być wspierany. Super ekologia, w----------e miliony komputerów.

Mam nadzieję, że dzięki temu wywindują się #linux i Chrome OS a MS w końcu upadnie i sobie głupi ryj rozwali. 2025 to będzie rok linuxa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#windows #chromebook #komputery
m.....n - Jeśli masz kompa z prockiem i7 7. generacji, to zdaniem Microsoftu w 2025 p...

źródło: google-chromeos-flex-windows-wsparcie

Pobierz
  • 193
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pesimist: może do niektórych popularniejszych modeli. Do wielu jest tylko jedna alternatywa i to zwykle nie warta rozważań. Część osób z biedy używa laptopa na kablu, niektórzy desperaci wymieniają dyski i dodają kości pamięci.
  • Odpowiedz
@vieniasn: Celem zmiany jest bezpieczeństwo użytkowników, a nie ekologia. TMP 2.0 po prostu zmniejsza liczbę zagrożeń dla systemu. Użytkownicy nie rozumieją że to dla ich dobra, to MS wymusił zmianę w taki sposób, dla mnie to bardzo dobre rozwiązanie.

BTW. DELLa z i7 7gen kupisz za ok. 1000zł, czyli też grosze.
  • Odpowiedz
@Vasek: @JanRouterTrzeci: Ja zbudowałem swojego PC w 2012 roku na i7 4770k. Wszystko chodzi zajebiście do dzisiaj, wymieniłem jedynie kartę graficzną bo przez tyle lat to już zdążyłem zmienić monitor na 1440p a stara ledwo ciągnęła tą rozdzielczość. Wszystkie gierki, w które gram, w tym Warzone chodzi mi na tym komputerze bez zarzutu, a nawet nie robiłem OC.

I teraz wytłumaczcie mi jaki jest sens w przymuszaniu ludzi
  • Odpowiedz
@homerox2000 ja wolę wydać mój 1000 na lepsze rzeczy niż zmiana starego komputera który działa na minimalnie nowszy stary komputer ale może ja jestem dziwny
szczególnie że zmieniałbym sprawny laptop z dobrą baterią z 2016 na losowy z 2018
  • Odpowiedz
Jeśli masz kompa z prockiem i7 7. generacji, to zdaniem Microsoftu w 2025 powinieneś wywalić go na śmietnik, ponieważ nie obsłuży Windowsa 11, a Windows 10 przestanie być wspierany. Super ekologia, w----------e miliony komputerów.

@meltdown: długo te urojenia wymyślałeś?
  • Odpowiedz
Zresztą mowa tutaj o prawie 8-letnich sprzętach. Ich czas powoli przemija.

@gomjeden: mam stacjonarke od chyba 10 lat i normalnie śmiga bez problemów. Wymieniłem dwa lata temu kartę, dorzuciłem SSD i nowe gry spokojnie na średnio-niskich detalach pogram, a i popracować się da
  • Odpowiedz
@mp107: Nie mam TPM dołożonego pod PCI, 6700k ma natywne wsparcie dla TPM 2.0, wystarczy że mobo wspiera i można tę funkcję odblokować w Biosie.
  • Odpowiedz
Mam nadzieję, że dzięki temu wywindują się #linux i Chrome OS a MS w końcu upadnie i sobie głupi ryj rozwali.

@meltdown: Mam nadzieję, że dzięki temu wywindują się #linux
xDDDDDDDDDDDD. Tylko pamietaj, zeby dobrze userom dobrac jedna z dziesiatek dystrybucji linuxa i zeby wszystko dzialalo OD STRZALA bo jak beda mieli pol dnia spedzic nad szukaniem rozwiazania (ktore na przyklad w Windowsie zajmuje trzy klikniecia
  • Odpowiedz