Wpis z mikrobloga

Jeśli masz kompa z prockiem i7 7. generacji, to zdaniem Microsoftu w 2025 powinieneś wywalić go na śmietnik, ponieważ nie obsłuży Windowsa 11, a Windows 10 przestanie być wspierany. Super ekologia, #!$%@? miliony komputerów.

Mam nadzieję, że dzięki temu wywindują się #linux i Chrome OS a MS w końcu upadnie i sobie głupi ryj rozwali. 2025 to będzie rok linuxa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#windows #chromebook #komputery
meltdown - Jeśli masz kompa z prockiem i7 7. generacji, to zdaniem Microsoftu w 2025 ...

źródło: google-chromeos-flex-windows-wsparcie

Pobierz
  • 193
  • Odpowiedz
Ktos by musial im WSZYSTKO na raz zniszczyc, zeby MS padl

@KupujacKarmeDlaKotaNieMajacKota: #!$%@?ąc nieco od wątku Windows-Linux, to widząc to zdanie przypomniał mi się przypadek Nokii - nikt z zewnątrz nie musiał niczego niszczyć, wystarczy że sami poczuli się wszechmocni i nietykalni, zapominając, że - pomimo dominującej pozycji na rynku - nie byli jedyni, a konkurencja i wolny rynek finalnie pokazał im, jak to wygląda, gdy przez dłuższy czas nie
  • Odpowiedz
@smallboobslover ograć to se możesz pasjansa na tym szrocie a nie AAA, ale copuj dalej. Kiedyś się dorobisz, to kupisz normalny komputer.

@JanRouterTrzeci a niby czemu nie? Przeszedłem cyberpunka na Legionie z i5 9300h + gtx1650 i nawet na ultra było 45-60 fps.. A na wysokich stałe 60 fps. Co więcej trzeba do przejścia gry?
  • Odpowiedz
@wykopyrek: Wg sklepu GC zastępuje 29 modeli baterii i pasuje do 1295 modeli laptopów Acera. Chyba dość popularna. Zresztą wciąż jest dostępna w sześciu konfiguracjach:

Pojemność: 4000mAh
Napięcie: 10.8V / 11.1V
Producent ogniw: RDY
  • Odpowiedz
co wiatrak wyeksploatowany ?

@Misieq84: wiatrak nie, ale heatpipe'y tak. Mam kilka lapków z tego okresu, wszystkie w idle mają 50-60 stopni na procku - bo siadły ciepłowody właśnie. Owszem, działają. Ale to żadna przyjemność korzystania z kompa, który parzy pod palcami.
  • Odpowiedz