Aktywne Wpisy
Yuri_Yslin +18
Przed chwilą czytałem tu dyskusję mirków i dowiedziałem się, że w stolicy potężny budowlaniec kasuje średnio koło 50k za wykończenie mieszkania 60m^2.
Z całym szacunkiem dla wszystkich obecnych na tagu mirków budowlańców, ale IKS DE. To pokolenie płatków śniegu naprawdę płaci Wam 25k miesięcznie za wiercenie i mizianie ścian/podłog klejem? xDDDD
Gdyby mi ktoś rzucił taką cenę, to bym go po prostu zabił śmiechem i zrobił to samemu. W czasach, gdy WSZYSTKO jest w internecie, pokazane na przykładach, a najgorsze, co może się stać po złym wykończeniu to krzywe płytki i nierówne kolory ścian, ludzie naprawdę aż tak nie szanują swoich pieniędzy?
Rozumiałbym
Z całym szacunkiem dla wszystkich obecnych na tagu mirków budowlańców, ale IKS DE. To pokolenie płatków śniegu naprawdę płaci Wam 25k miesięcznie za wiercenie i mizianie ścian/podłog klejem? xDDDD
Gdyby mi ktoś rzucił taką cenę, to bym go po prostu zabił śmiechem i zrobił to samemu. W czasach, gdy WSZYSTKO jest w internecie, pokazane na przykładach, a najgorsze, co może się stać po złym wykończeniu to krzywe płytki i nierówne kolory ścian, ludzie naprawdę aż tak nie szanują swoich pieniędzy?
Rozumiałbym
ryzu +21
my już pod aresztem śledczym, #budda pdw
- przeciwnik normalizacji warunków pracy, wielki przeciwnik praw pracownika, oni bronili umów śmieciowych, niskich pensji, kar za łamania prawa pracy przez przedsiębiorców
- zwolennik ściągania 200-400tys imigrantów do Polski nie wiadomo skąd
https://www.pulshr.pl/prawo-pracy/biznes-nie-moze-czekac-na-strategie-migracyjna-ludzie-do-pracy-potrzebni-sa-juz-teraz,105179.html
#polska #ciekawostki #demografia #imigranci #neuropa #gownowpis #gospodarka #pracbaza #ukraina #niemcy #usa #francja #wlochy #szwecja #irlandia #statystyka #pracbaza #januszebiznesu #korposwiat
Czy Konfederacja Lewiatan to szkodnicy
@Lukardio: ... i zatrudniania ich na szemranych warunkach w wielkiej liczbie
Przeciez to jak kupowanie chin, robak kupuje taniej, ale janusz biznesmen juz tanio zatrudnic nie moze xD
- istniejących grup przestępczych i ich ofiar.
@dawid-poselski: im chodzi o migrantów bez znajomości języka, z niższymi oczekiwaniami, których będą mogli dymać na każdym kroku, a nie Ukraińców, którzy dość szybko ogarnęli, że pracy u nas sporo i mamy urząd, który może im pomóc w razie prób wyzysku.
@dawid-poselski: Dokladnie to 500 tys w porownaniu do ilosci jakie byly przed wojna, bo reszta uciekla na zachod.
Obecnie w Polsce masz 1.1 mln Ukraincow, bylo 2.9 mln, prawie 2 mln w------o szukac szczescia gdzie indziej.
@Lukardio: czyli dokładnie jak to się robi na zachodzie. Tym razem zachód głupi a Rosja dobra?
Amen.
Nic tak nie leczy z "korwinizmów" jak zetknięcie się z polskimi januszami-rekinami biznesu, którzy płaczą jak raz na kilka lat trzeba nie daj Boże wypłacić pracownikowi 2 tygodnie chorobowego bo już serio nie ma siły przyjść do roboty.