Wpis z mikrobloga

@Nowekonto1238

Ja temu nie przyklaskuje, staram się zrozumieć, a trywializowanie tych problemów na zasadzie mizoginii żadni krwi staje się bardzo szybko jałowe i na pewno nie zbliża nas do prawdy, ale to już pewnie lepiej wyjdzie z badań, które ta książka sprowokowała więc za parę lat środowisko naukowe wyda jakieś rekomendacje, ale już strzelam, że to będzie pi razy oko coś w stylu programów integracyjnych i zaczynanie tego już na poziomie
  • Odpowiedz
Nie mają odwagi kogos zabić, ale bardzo by chcieli wiec moralnie są na tym samym poziomie co każdy inny ekstremista.

@Nowekonto1238: ja pierd0lę, normiku to już jest ostro przesadzone i nikt się nawet na to nie załapie xd

Ola Herzyk moim zdaniem jest całkiem
  • Odpowiedz
  • 1
Chociażby to, że normictwo czy jakkolwiek by tego nie nazwać w jakiś sposób złośliwie i celowo odrzuca kogoś bo „jest przegrywem” XD

@Notes: W tym przypadku jest to samo, tylko rzeczywiście nie wydaje mi się by to było celowe. Raczej jest to zachowanie instynktowne, które obserwujemy także u niektórych zwierząt. Jest to reakcja na mowę ciała samego przegrywa. Dodatkowo wyższe grupy społeczne niechętnie bratają się z niższymi grupami społecznymi i
  • Odpowiedz
po przeczytaniu czarno na białym jacy są toksyczni

@Notes: No zaraz... To nazywa ich toksycznymi czy nie ? No jak nazywa, to jednak ocenia ( ͡º ͜ʖ͡º) Czy to może twoja ocena ? Toksyku ?
  • Odpowiedz
@stefan_pmp: niekorzystnie wyszła na tym zdjęciu, ale ogólnie jest bardziej ładna niż brzydka.

Co nie zmienia faktu, że książka to porażka - zamiast skupić się na księżniczkach o kosmicznych wymaganiach szukajacych księcia z bajki, wybrały panie kilka największych s--------n o poglądach gdzieś tam między Korwinem, a Hitlerem i cała książka to bronienie tezy "bo kobiety są demonizowane, tak naprawdę to mężczyzn mamy z-------h i dlatego są sami".
  • Odpowiedz
Za to przyszedł przegryw i wyśmiał ją za wygląd.

@Notes: Sorry ale Herzyk i współczucie do facecików... To się nie łączy, wystarczy jej trochę posłuchać. Co do wyglądu to raczej się nie wypowiadam, bo każdy ma inny gust i nie widzę powodu aby nawet formułować opinii na ten temat. Generalnie polecam po prostu nie promowanie jej.
  • Odpowiedz
@GOHAN a gdzie ja napisałem, że ona ich nazywa toksycznymi?
Ja ci podpowiem taki mały patent kolego, że jak coś czytasz to nie odbieraj tekstu zerojedynkowo tylko spróbuj uruchomić szare komórki i spróbuj interpretować czytany tekst. Wyciągaj wnioski i nie szukaj gotowych opinii ;) to pomoże ci wyrabiać sobie własne zdanie na różne tematy.

Tak więc jak ona ładnie podala na tacy kilka ckliwych przegrywowych historyjek to większość społeczeństwa wyciągnęła sobie
  • Odpowiedz
a gdzie ja napisałem, że ona ich nazywa toksycznymi?

---

po przeczytaniu czarno na białym jacy są toksyczni

@Notes:
  • Odpowiedz