Wpis z mikrobloga

  • 0
@Theo_Y: no to sobie zrób takie i sprawdź różnice xd mówie tu o swoim doświadczeniu z jajami ( ͡° ͜ʖ ͡°) odkąd tak nie robię to wychodzą smaczniejsze
  • Odpowiedz
@mmmod: ale zalezy jakie. Jajecznice zawsze robie na malym ogniu bo nie lubie mocno scietej i mieszam zeby byla lekka i puszysta zamiast sucha taka. No ale to bardziej kwestia konsystencji. Jak sie przypali czy przesmazy faktycznie jajo ma specyficzny smak i ja na przyklad nie lubie. Ale nie mozna powiedziec ze nie ma smaku. Ma smak tylko on nie jest w moim guscie ze tak powiem
  • Odpowiedz
@mmmod: jak o wiedzę elementarną to jak coś smażysz to zawsze wrzucać na gorący tłuszcz, jak wrzucisz makaron do wrzącej wody to warto go przemieszać to wtedy się nie poprzykleja do spodu. Jak pieczesz całego kurczaka i się zastawiasz ile ma siedzieć w piekarniku to 1h-1kg mięsa.
  • Odpowiedz