Aktywne Wpisy

RyanWolf +112
#swiatwedlugkiepskich Mariola z deka rozbyła się w biedrach...

źródło: image
Pobierz
enron +227
36 356,95 - 10,13 - 1,38 - 42,20 = 36 303,24
Siedem lat temu po raz pierwszy postanowiłem się zmierzyć z królewskim dystansem. Nie byłem specjalnie przygotowany, nie miałem pomysłu jak to przebiec i poległem - zaliczywszy czas ponad 4h21m. I tak byłem z siebie dumny, bo mimo myśli by poddać się już na półmetku - domęczyłem pełny dystans.
Dwa lata temu byłem już przygotowany, wytrenowany - ale upał, jaki zastał mnie na starcie
Siedem lat temu po raz pierwszy postanowiłem się zmierzyć z królewskim dystansem. Nie byłem specjalnie przygotowany, nie miałem pomysłu jak to przebiec i poległem - zaliczywszy czas ponad 4h21m. I tak byłem z siebie dumny, bo mimo myśli by poddać się już na półmetku - domęczyłem pełny dystans.
Dwa lata temu byłem już przygotowany, wytrenowany - ale upał, jaki zastał mnie na starcie

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Chcę zrobić serwer plex na filmy z dysku. Wszystko super plex poszło gładko ALE nie wiem jak dodać folder dla windowsa tak aby móc wrzucać na proxmoxa pliki z kompa.
Wiem o Samba i NFS. Proxmox stoi na mini PC który w sobie ma dysk 500 GB i jego chce użyć, na proxmoxa przeznaczyłem 100 GB a pozostałę 400 chce udostępnić do plexa czy jellyfina jako serwer na plik (docelowo filmy).
Pomożecie jak to zrobić?
https://cockpit-project.org/
Do niego doinstalowuje dwa dodatki, dzięki którym łatwo zarządzać sambą/nfs:
źródło: Zrzut ekranu 2024-05-10 111510
Pobierzkomenda zwraca info ,że jest ok (jest na ziloeno jak u CIebie) i z tego co widzę to na serio powinno to zadziałać, a podaj mi proszę co podałeś po / w adresie IP? jaki
@JcL: Znowu ten proxmox... on zjada ci ten dysk 500GB i nic z nim nie zrobisz :P
postaw normalnego linuxa, do tego plexa/jellyfina w dockerze, do tego webmin (moim zdaniem fajniejszy od cockpita), cockpita możesz mieć równolegle, portainera, qbita do ściągania, radarry sonarry i inne arry.
źródło: image
Pobierzźródło: 1
Pobierzźródło: 2
PobierzALE pozostał jeden ostatni krok, tj. dodanie pozostałych GB z dysku na którym jest proxmox (400 GB) jako "fizyczny" dysk twardy, tak aby można było tutaj wrzucać pliki z Windowsa,
Dodatkowo mam nadzieję, że rzeczy wrzucane do udostępnionego folderu będą widoczne w Plexie / emby itp ?
Twoje pliki są widoczne w Twoim media center ?