Aktywne Wpisy
czerwonykomuch +116
Jak śmiesz zarabiać aż niespełna 800 euro ROBAKU?! To krzywdzi wielomiliardowe zagraniczne korpo, ich prezesi i akcjonariusze płaczą nocami, bo przez Ciebie musieli zrezygnować z zakupu sześćdziesiątego dziewiątego penthouse’u inwestycyjnego 15 m2! Widzisz, co narobiłeś?!
Wprawdzie psiembiordzy podnieśli ceny bo hehe inflacja (którą sami wywołali), zyski rekordowe, Ciebie nie stać na wynajem za cały miesiąc pracy, bezrobocie minimalne, ale Ty robaku masz pracować na swojego pana, który zarabia na Tobie kilkanaście razy
Wprawdzie psiembiordzy podnieśli ceny bo hehe inflacja (którą sami wywołali), zyski rekordowe, Ciebie nie stać na wynajem za cały miesiąc pracy, bezrobocie minimalne, ale Ty robaku masz pracować na swojego pana, który zarabia na Tobie kilkanaście razy
Kolczaneiro +21
Mojego kolegę #programista15k a tak naprawdę #programista30k właśnie zwolnili z dnia na dzień wraz z 30 innymi osobami w biały dzień.
Takie uroki pracy b2b (╯︵╰,)
#programowanie
Takie uroki pracy b2b (╯︵╰,)
#programowanie
W szkole faszerują ich propagandą o tym, że skończysz studia i "coś osiągniesz".
No i potem wyjdzie, że w dużej ilości przypadków te wymarzone kierunki studiów to g---o, a wiedza jest z podręczników pisanych przez zapatrzonych w siebie pseudo profesorów z dyplomem zrobionym za PRL, natomiast pracodawcę w ogóle nie obchodzi jakie studia skończyli, tylko jak umieją się odnaleźć w robocie.
No i tak ten piątkowy kujon-nerd przepadnie jako "podaj, przynieś, pozamiataj", bo jest za mało dynamiczny lub się będzie faszerować xanaxem, żeby w ogóle wytrzymać,. a ten trójkowy cwaniak będzie miał windę w życiu zawodowym
Można powiedzieć, że poradzą sobie inżynierowie, lekarze, prawnicy, ale też nie wszyscy. Dla niektórych inżynierów brak ofert, prawnik zanim zacznie zarabiać to minie X czasu na byciu popychadłem w cudzej kancelarii, o ile w ogóle go ktoś przyjmie, młody architekt będzie tyrać za 3.5k w biurze projektowym jako asystent i zastanawiać się co dalej xD
g---o dalej bez znajomości, szczęścia, cwaniactwa i świadomości swoich umiejętności. Po większości kierunków możecie iść do tego samego korpo co ludzie z dyplomami z WSB czy innych Wyższych Szkół Europeistyki, a w renomowanych zawodach czeka was wyścig szczurów.
Wygrywa ten, kto ma pomysł na siebie, wrodzone talenty, zapał i umie się wycwanić, a nie ten co zrobi dyplom na 5 xD Nie wiem dlaczego w szkole tego nie uczą.
#studbaza #takaprawda #pracbaza #zycie #pieniadze #nauczyciele #bekazpodludzi
każdy jest wyjątkowy i jedyny i każdy odniesie sukces życiowy, nie może być inaczej
nikt dzieciom nie mówi że na ogół 98% z nich będzie wiodlo raczej przeciętne nudne życie bez fajerwerkow od 10 do 10
@Kopyto96: z takimi ogólnymi radami że inżynierowie sobie poradzą to ostrożnie. Jak byłem w liceum też słuchałem p---------a dookoła że po polibudzie czeka dobra praca, blablabla, inżynier to k---a ktoś, blablabla, a kończąc studia (budownictwo) już zacząłem się uczyć JSa, CSSa i jQuery bo praca pobudownictwie to jest k---a dramat.
Tak naprawdę mam szerokie grono znajomych z polibudy (działałem w
A ktoś kto ma trójki to raczej nie jest pełny zaangażowania i chęci podnoszenia swoich kwalifikacji. A to właśnie ludzie pracowici i ambitni odnoszą sukces.
W szkole miałem to w dupie, bo nie potrafiła mnie niczym zainteresować. Wszystkie moje zainteresowania albo nabyłem sam, albo wyniosłem z domu. Cała moja wiedza którą nabyłem -
A to, że na studiach przyswoiłeś dużo wiedzy XD jak chciałeś je umęczyć to musiałeś.
A poza tym ambicja to tylko dodatek przy osiąganiu sukcesów. Nie zapominajmy, że trzeba być względnie bystrym.
@Kopyto96: wygrywa ten, kto ma kapitał (czyt. zamożnych rodziców).
@panthererose: Ale nie tylko te czynniki decydują o sukcesie. Druga połowa to powiedział bym chęć ryzyka (choćby żeby się przebranżowić, zacząć coś od nowa), jakiegoś rodzaju cwaniactwo, dobra gadka, obycie wśród ludzi.
Moja znajoma po budownictwie - była w topce maturzystów, miała nagrodę rektora czy coś takiego, obecnie pracuje za niecałe
Nie, nie zmusiły mnie studia, uczę się go dalej i mam zajęcia z native, a 28 w tym roku stuknie. Chce mi się:)
To że masz 28 lat nie znaczy wcale, że jesteś jakimś starym człowiekiem i inwestowanie w samorozwój jest godne oklaskiwania. Normalna inwestycja większości ludzi przed 20 rokiem życia, która chce zarabiać trochę więcej niż przeciętnie.
@panthererose: Ale o czym ty piszesz? Ja nie miałem żądnego egzaminuj z języka angielskiego na studiach. Kończyłęm Uniwersytet Gdański. Miałem przedmiot do zaliczenia.
Masz agresywny styl wypowiediz, sprawiasz wrażenie klasistki i karierowiczki, więc nie wiem po co z tobą dyskutuję. Edukacja często ma gówniane
Jesteś nauczycielką?
@Kopyto96:
@wredny_bombelek: Dopiero co pewien mirek / wykopowicz pisał, że prace po biotechnologi ( licencjacie ) znalazł w dwa tygodnie za 11k