Aktywne Wpisy
tomasz-jarmoc +105
#ufo #uap #ufonapowaznie #kosmici #teoriespiskowe #kumburgaz #turcja
SERIA NOWOŻYTNE PRZYPADKI UFO(pojawiać się będzie co tydzień we wtorek/środę)
WPIS 1 - KUMBURGAZ, TURCJA 2007-2009 CZ. 1
"Obiekty na nagraniach mają tak specyficzny kształt, że z całą pewnością nagranie nie jest żadnego rodzaju komputerową animacją, balonem modelem bądź animacją komputerową stworzoną przez człowieka" - Rządowe Biuro Nauki i Technologii(Turcja)
Witam
SERIA NOWOŻYTNE PRZYPADKI UFO(pojawiać się będzie co tydzień we wtorek/środę)
WPIS 1 - KUMBURGAZ, TURCJA 2007-2009 CZ. 1
"Obiekty na nagraniach mają tak specyficzny kształt, że z całą pewnością nagranie nie jest żadnego rodzaju komputerową animacją, balonem modelem bądź animacją komputerową stworzoną przez człowieka" - Rządowe Biuro Nauki i Technologii(Turcja)
Witam
mam samochód kia ceed z 2010. zawsze tankuję w niej benzynę 95. Czy mogę też tankować 98? zwłaszcza jeśli są w ten samej cenie? czym to się różni? czy można te paliwa "mieszać" tzn nalać 98 jeśli mam np pół baku 95?
#samochody #motoryzacja #kia #ceed
#samochody #motoryzacja #kia #ceed
W latach 90. popularna była dziura ozonowa i kwaśne deszcze. W Świecie Nauki i innych popularnonaukowych czasopismach pisano poważnie, że będziemy żyć pod kopułami, bo z nieba za 10 lat będzie leciał kwas. Co drugi mieszkaniec Ziemi miał umrzeć na czerniaka skóry.
Widać dzisiaj, że po 30 latach ta narracja jest identyczna, ale bardziej wyrafinowana. Walczy się z naturalnymi zjawiskami, które mają miejsce - ze zmianami klimatycznymi. Jak świat światem klimat się zmieniał, ponieważ atmosfera to olbrzymi układ chaotyczny z miliardami zmiennych. Zadufanie, które pozwala myśleć takiemu klimatycznemu bubkowi, że to właśnie on odpowiada za zmiany w tym systemie, bo jego auto spala benzynę, jest śmieszne.
Czy powinniśmy dążyć do poprawy naszych środowisk - tak! Ale piękną przyrodą biedne społeczeństwa nie nasmarują chleba. Przemysł jest konieczny dla ekologii! To rozwój przemysłu chemicznego zmniejszył popyta na kość słoniową. Farmacja zmniejszyła wycinkę lasów deszczowych i hekatombę zwierząt pozyskiwanych na leki. Tak to wygląda.
@row_marsjanski: Odniosłem się wielokrotnie. Po prostu nie zrozumiałeś.
Zyj dalej sobie w swojej bance, w której jestes najmądrzejszy i właśnie zaorałes wszystkich swoją merytoryką
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@kajocfc: Nie znam tego filmiku i nie przypominam sobie występów publicznych w tym temacie.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@arysto2011: szkoda tłumaczyć, niektóre baranie łby do teraz twierdzą, że to dzięki "lokdałnom i szczepionką" się udało zatrzymać "pandemię"xD