Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy to jest normalne?
Dziś wychodzę z domu do sklepu. Jak nie ma mnie w domu - rodzice wchodzą do pokoju i mówią "ooo, śmierdzi coś znowu waliłeś sobie konia". Fakt - postanowiłem sobie zwalić ale no bez przesady. Niby nie zwracam na to uwagi i się tym nie przejmuję no ale... czy takie coś jest normalne? Ja w sumie mam 35 lat i nie interesowałoby mnie co robi mój syn w moim pokoju. A zwłaszcza nie wchodziłbym do jego pokoju i to bym mu wypominał. Ale wiadomo - ja mam wykształcenie wyższe II stopnia a rodzice nie mają matury. Dlatego w sferze intelektualnej dzieli nas przepaść. Jak jest z tym u Was?

#rodzina

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim Wow, tak dużo zarabiasz, a nadal mieszkasz z rodzicami? Naprawdę imponujące osiągnięcie. Pewnie dlatego piszesz z anonima, bo masz z czego być dumny, mamysynku
( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @kabotyno: a gdzie jest napisane, że mam się wyprowadzić? Co to za osiągnięcie wyprowadzić się od rodziców? Praktycznie żadne, wystarczy mieć tylko mieszkanie...

@xentropia: jakbym się uparł to i bym na klucz zamykał. Ale... obojętne mi to. No niestety zbytnio kasy nie mam. Drugi próg podatkowy sporo mi zabierze. Do tego jeszcze sporo mam wydatków. Same wycieczki kosztują mnie jakoś 2.000zł miesięcznie... a gdzie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim to nie chwal się zarobkami jak mieszkasz z rodzicami, bo inaczej by cię nie starczało. Ja jestem w pełni niezależna, i nie mieszkam z rodzicami odkąd skaczyłam 19 lat.
Pa mamisynku, baw się dobrze dobrze z mamusią
()
  • Odpowiedz
@mirko_anonim a właściwie rodzicie w ogóle chcą żebyś z nimi mieszkał? Bo może to czepianie się to takie ukryte mówienie - ej, najwyższy czas iść na swoje.

Obniżasz swój komfort życia dla oszczędności - spoko. Ale to Twój wybór i tylko do siebie możesz mieć pretensje.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @kabotyno: Nie chwalę się, tylko mówię jak jest. Nie oczekuję pochwał ani poklasku od nikogo a zwłaszcza na tym portalu gdzie ciężko odszukać wątek pod którym komentarze są bez treści o agresywno-pasywnym zachowaniu.
Twoja sprawa. Zapewne przed pracą/studia. Ciekawe czy gdybyś mieszkała w Warszawie - tak byś musiała w wieku 19 lat wyprowadzić się na jakąś wieś aby "nie mieszkać z rodzicami"? Którzy też zapewne ograniczali wolność?
  • Odpowiedz