Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kkecaj: Czyli nie widzisz różnicy pomiędzy łażeniem z flagą obcego państwa w klapie marynarki po polskim Sejmie/Senacie i różnych telewizjach a grzecznościowym uniesieniem flagi podczas wizyty głowy innego państwa?

Ok, rozumiem XD
  • Odpowiedz
@RazumichinZiK: Nie jest osobą upośledzoną emocjonalnie i nie dziwi mnie solidarność i empatia z ludźmi którzy przeżywają piekło, dlatego jako osoba która już dawno skończyła 13 lat nie oburza mnie to w żadnym stopniu a nawet jestem dumny. Gdybym widział że w razie wojny Polski z Rosją były kraje w których politycy pokazują takie gesty i pomagają to od razu taki kraj zyskałby w moich oczach i w razie przyszłych
  • Odpowiedz
  • 0
był czas na flagi, kiedy one coś znaczyły w rocznicę, kiedy przyjezdzaly delegacje
ale nigdy na uprzywilejowanej pozycji, nigdy zamiast
a teraz to już spowszedniały, trzeba było się z tego z taktem wycofać zrobić kolarz z tych flag, przekazać ambasadzie albo twórczo wykorzystać ale nie
  • Odpowiedz
@FFFFUUUU: Ja juz o tym wiele razy pisalem na wykopie. Polacy mają kompleks mniejszosci. Klekna przed Niemce, Francuzem, Ukraincem. Przychodzac raz do firmy, zostalem wrzucony na gleboka wode - zero dokumentacji, radz sobie sam. Presja byla. Kilka razy dostalem osobe na lacznie 1-2h by mnie wprowadzila w systemy, ale to bylo za malo. I tak sobie poradzilem. Dwa tygodnie pozniej firma zatrudnila Ukrainca i Niemca. Otoczyli ich opieką, podchodzili do
  • Odpowiedz
Polacy mają kompleks mniejszosci. Klekna przed Niemce, Francuzem, Ukraincem.

@eskejper: kompleks mniejszość to mają prawaczki i kuceria, spod sztandaru "i oppose the current thing" i pianą cieknącą z pyska na widok solidarności z innym narodem. Ja kompleksów nie mam, polskości się nie wstydzę, co więcej, jestem dumny z pomagania sąsiadowi, dlatego widok obcej flagi i posługiwanie się nią przez naszych reprezentantów w wymiarze symbolicznym mnie nie rusza.

No ale oczywiście
  • Odpowiedz
@FFFFUUUU:

"nasi politycy odmawiają mi prawa tożsamości i suwerenności"

ja p****ole co za bełkot. W urojeniach psychprawaka pewnie odmawiają, polecam terapię w zakładzie zamkniętym, to może zdasz sobie sprawę, że to tylko urojenia i nikt ci niczego szurku nie odmawia.
  • Odpowiedz