Wpis z mikrobloga

Prawda jest taka że różnym ludziom podobają się inni różni ludzie. Owszem istnieje bardziej uniwersalne pojęcie atrakcyjności i ktoś nią obdarzony będzie się podobał wielu osobom, ale mamy też cechy które kręcą innych i nawet nie wiemy dlaczego. Zadarty nos, wysokie czoło, łysina, mały b---t, duże uda, nadwaga, niedowaga, usta małe i wąskie albo duże i wydatne, jasne blond włosy albo rude, brak makijażu, tatuaże, konkretny styl ubierania się. Każdy coś innego uznaje za pociągające.
Mnie np nigdy nie podobali się typowo przystojni, a już szczególnie umięśnieni mężczyźni. Szczupły i wysoki blondyn to jest mój typ jeśli musiałabym jakiś wskazać, bo to też nie jest tak że ktoś z 170 cm regularnie uczęszczający na siłownię w celu rozbudowania mięśni na pewno nie będzie mi się podobał. Jednak kiedy ma się więcej niż 20 lat to cechy charakteru, osobowość, usposobienie mają ogromne znaczenie w określeniu tego czy ktoś jest pociągający. Bo np ktoś typowo atrakcyjny ale z c------m charakterem będzie co najwyżej fajny do popatrzenia na niego/na nią.
Także samoakceptacja i pewność siebie taka w znaczeniu że wiem kim jestem i co sobą reprezentuje (cichy introwertyk też może mieć wysoką pewność siebie) są bardzo, bardzo pociągające.
#zwiazki #atrakcyjnosc #rozwojosobistyznormikami xd #przemyslenia
  • 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 4
@painis_uranus nie. myślę że to dlatego że jak byłam nastolatką to nie uważałam siebie za bardzo atrakcyjną i automatycznie zaczęłam uważać bardzo przystojnych mężczyzn za nieatrakcyjnych (bo oni i tak się mną nie zainteresują). No ale to tylko teoria, powodów zapewne jest kilka, nie wiem jak jest naprawdę.
  • Odpowiedz
myślę że to dlatego że jak byłam nastolatką to nie uważałam siebie za bardzo atrakcyjną i automatycznie zaczęłam uważać bardzo przystojnych mężczyzn za nieatrakcyjnych (bo oni i tak się mną nie zainteresują

@szzzzzz: REL
  • Odpowiedz
Każdy coś innego uznaje za pociągające.

Szczupły i wysoki blondyn to jest mój typ

@szzzzzz: ok... znasz jakąś laskę która lubi niskich, grubych i łysych?...

No właśnie. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@OneNightInTokyo naprawdę nie wydaje mi się że wiele osób zwraca na coś takiego uwagę. Poza tym zawsze można pofarbować.
Dla mnie siwe włosy są super, przecież jeszcze całkiem niedawno była moda na farbowanie się na szary kolor.
Albo jak ktoś ma czarne i siwieją, to też może wyglądać fajnie.
@programista3k a to co innego?
  • Odpowiedz
Szczupły i wysoki blondyn to jest mój typ

@szzzzzz: No to rzeczywiście, jesteś płatkiem śniegu, bardzo dziwne upodobania, totalnie takie same jak 99,9% kobiet xD
Pokaż lepiej komu podobają się niscy grubi i z zakolami, skoro niby są różne gusta i różni się różnym podobają xD
  • Odpowiedz
@szzzzzz: co to za pokrętna logika? napisałaś że masz jakiś wysublimowany gust, a za chwilę przyznałaś że masz taki sam gust jak reszta kobiet. jakbyś napisała ze pociągają cię faceci 165cm z zakolami i garbem to byłoby o czym rozmawiać...
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@czescmampytanie gdzie napisałam że mam wysublimowany gust? Myślałam że wykop twierdzi że kobietom podobają się mężczyźni wysocy, umięśnieni, bruneci i najlepiej z ciemnym kolorem skóry
@CzaryMarek nie no, niski gruby i zakolami to jest over, nigdy przenigdy żaden taki mężczyzna nie znalazł i nie znajdzie partnerki. Jest to po prostu niemożliwe.
  • Odpowiedz
Niski gruby i łysy to jest jakaś konkretna kombinacja, mało popularna zresztą.

@szzzzzz: najwidoczniej są dla ciebie niewidoczni. Mniejsza o kombinację. Już jedna z tych cech powoduje, że ty i większość lasek skreśla faceta.

Zresztą, nie mój problem. Też skreślam większość.
  • Odpowiedz