Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: 6 rok na NEET? Skąd masz pieniądze na jedzenie, rachunki itp, a jak od rodziców to jakie mają do tego podejście? Ciekawy jestem, nie żebym złośliwie pytał. Ja tyram w kołchozie odkąd skończyłem szkołę średnią i też jestem w sporym dole.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim nie moge pojac skad w tobie przekonanie o wlasnej wielkosci. Nikogo nie obchodzisz. Twoje wpadki i sytuacja zyciowa nie obchodzi ani tego psychiatry, ani nikogo, oprocz ciebie. Twoje komentarze sa bez znaczenia. Jitro nikt icch nie bedzie pamietal. W urzedzie pracy tez maja w------e, jestes jwdnym z tysiecy, sasiedzi tez maja w------e, bo w klatce sporo ludzi, pewnie cie z mordy ledwie kojarza, a co dopiero czy wchodzisz ta klatka
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
✨️ Autor wpisu (OP): @Polishdoomer02: Rodzice mnie utrzymują. Na początku jeszcze mnie zachęcali żebym poszedł do pracy i wysłali mnie do psychiatry, chodziłem rok, ale nie pomogło. Do pracy też w sumie poszedłem, ale było mi ciężko i nie dałem rady. Od dwóch-trzech lat już w sumie nic nie mówią na ten temat, ostatnio tylko mame zaczęła coś tam przebąkiwać, że mi jakiegoś psychiatry poszuka w internecie.

@zbrodnia_i_kawa:
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Rozumiem, ze przeżywasz poważne trudności, niemniej jednak skoro je widzisz i chcesz żyć lepiej, to musisz się zmierzyć ze źródłem lęku. Rozumiem, że zrobiłeś terapię? Czy rozumiesz jakie jest ich źródło? Bo jeśli nie i jedyne czego próbowałeś to farmakologia, to równie dobrze możemy powiedzieć, ze żyjesz tak, bo ci tak wygodnie, nie mierząc się ze źródłem problemu. Równie dobrze możesz brać apap na raka.
  • Odpowiedz
Jak z tego wyszedłeś? Psychiatra czy brałeś coś na własną rękę?

@mirko_anonim: właściwie to nie wyszedłem. Wiele objawów mam do dzisiaj. Jednak nie boję się już pisać w internecie, potrafię zadzwonić i umówić się do psychiatry. Jednak jak bałem się chodzić do pracy (lęk od 6 roku życia, najpierw fobia szkolna, a teraz boję się chodzić do pracy), to to dzisiaj boję się chodzić do pracy. Przerobiłem ponad 20 leków. Kilka
  • Odpowiedz