Aktywne Wpisy

Zopyross +39
Widzę, że mainstream znowu przepuścił zmasowany atak na Grzegorza Brauna. Zakrzyczeli, nie dali dokończyć, wyrzucili ze studia, a na dokładkę chcą wsadzić do więzienia. Zresztą, to samo było z abp Williamsonem, on też zadawał po prostu pytania i chciał, aby go ktoś wyprowadził z błędu merytoryczną dyskusją. Jestem Braunistą i nim pozostanę. Nigdy się nie wyprę tego człowieka. Tyle fantastycznych książek i reportażów, zwłaszcza o protestanckich bandytach i eugenice. Niech nam Grzegorz
źródło: brb
Pobierz
mrocznegacie +542
Mirony, chyba śmieciarka odwołana.
Z pół roku leczenia itp.
W sumie to mamy dość sprawnie działający system zdrowia jeśli chodzi o nowotwory.
Pijcie dziś kompot razem ze mno!
#nowotwory #zdrowie #zebroplusy
Z pół roku leczenia itp.
W sumie to mamy dość sprawnie działający system zdrowia jeśli chodzi o nowotwory.
Pijcie dziś kompot razem ze mno!
#nowotwory #zdrowie #zebroplusy
źródło: skrin
Pobierz

Jaki CPU Intela teraz jest rozsądnym wyborem?
Mam problemy z laptopem, mam go trochę dość. Więc rozważam drastyczne środki...
Ogólnie dość nowy, wydajny sprzęt ale problem jest z chłodzeniem. Jeszcze lata nie ma, a teraz 60C na rdzeniach ma przeglądając wykop - jak coś się dzieje to ciepło w rękę i zaraz throttluje okrutnie. Wyczyściłem, pastę wymieniłem, ładnie to wszystko wygląda. Nie ma(?) sposoby na sterowanie wentylatorami według własnego upodobania, a to co w BIOSie(?) mogę ustawić to nie za wiele pomaga...
Zastanawiam się czy nie spróbować wrócić do stacjonarnego ( a laptop zostanie do zastosowań mobilnych wtedy ). Obecnie mam w nim 11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-1135G7. Jakby nie throttlował to w sumie nie ma dramatu. Trochę bawię się FreeCADem, mniej blenderem. Na co dzień "programuję".
Ze względu na to, że korzystam z #linux to rozważam tylko Intela z jego zintegrowaną grafiką. Co będzie teraz takim rozsądnym CPU wokół którego resztę by się zbudowało?
źródło: computer-chip-cpu-in-the-motherboard-socket
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@10129: 12600k wygląda fajnie. Na co patrzyć wybierając płytę aby wykorzystać cały CPU?
Jak nie gram w gry, to tańsze DDR4 ma chyba sporo sensu?
na testy płyt, w specyfikacji nie jest napisane to czego szukasz (no powiedzmy).
musisz mieć taki test co linkowałem aby mieć pewność, no, o ile nie kupujesz drogiej płyty bo jak wydasz tysiaka to będzie ok.
@anonim1133:
@anonim1133: Jak powiedzieć, że nie znasz się na współczesnych komponentach PCtowych bez mówienia, że się nie znasz.
@nostalgiwolf: coś tam ogarnialem z 15 lat temu.
Nie do końca rozumiem skąd takie założenie. Współczesne procesory i grafiki
@10129: Faktycznie spory problem, nawet przy starszych CPU. Są jakieś testy, ale zwykle mało który paruje płyty z 12600k, a jak są to sprzed lat i zwykle płyty nie są już dostępne w sprzedaży :P
serie lepsza typu tomahawk, aorus pro na pewno sobie poradzą, gorzej jak się chce kupić coś najtańszego aby było dobrze.
@10129: To chyba lepiej? Jak się zapłaci mniej, a będzie dobrze to raczej lepiej niż gorzej.
gorzej bo ciężko przewidzieć która tania będzie dobra bez testu. z droższych każda da rade na pewno
gorzej w sesnie, zę ciężej podjąć dobra decyzje jak nie ma testów
Orientujesz się może... Chipset B660 nie wspiera overclockingu, a procesory z serii K go obsługują(i domyślnie mają wyższe taktowania niż procesory bez K). Jak nie planuję nic podkręcać, tylko wykorzystać to co producent narzucił dla seri K
ale niektóre modele są dobre, bo zawsze wypadały dobrze. Nie było tomahawka który był zły(niezależnie czy na intelu czy amd), nie chodzi o sam chipset. tylko o serię płyt głównych.
jak nie chcesz podkręcać (a to w sumie ma mały sens już w tych czasach bo są fabrycznie żyłowane) to nie ma potrzeby iść w zx90, w procek k tez często jej nie ma, ale niektóre się różnią. 12600