Aktywne Wpisy
stanley___ +90
źródło: 67mjs6.b03887.l
Pobierz
dariusz_94 +3099
Bożu, czekałem na niego z 2 godziny, aż usiądzie na tej ławeczce, którą ja chcę i którą ja wybrałem
W końcu się udało, skubaniec szybki jest. Mega jestem zadowolony, bo ciężko żulowi zrobić ładne zdjęcie. Wybaczcie ze wrzucam zdjęcie aparatu, ale prosto z terenu, później wrzucę po obróbce ;D W rogu widać jaki crop, bo bliżej nie chciał siadać xD
#fotografia #zwierzaczki #przyroda #smiesznypiesek #tworczoscwlasna #heheszki #pdk
W końcu się udało, skubaniec szybki jest. Mega jestem zadowolony, bo ciężko żulowi zrobić ładne zdjęcie. Wybaczcie ze wrzucam zdjęcie aparatu, ale prosto z terenu, później wrzucę po obróbce ;D W rogu widać jaki crop, bo bliżej nie chciał siadać xD
#fotografia #zwierzaczki #przyroda #smiesznypiesek #tworczoscwlasna #heheszki #pdk
źródło: 1000009184
Pobierz

źródło: 1000000623
Pobierzźródło: 1000000624
PobierzKsiążka nazywa się Assets Revesting. Co ciekawe- jest to jeden z nielicznych z którymi się spotkałem, który potrafi wycofać się z giełdy kiedy ryzyko rośnie.
Osobiście przychylam się do tej opcji bo nie ma nic lepszego niż patrzeć jak gielda spada, a ja na gotówce
Dla laika wystarczy spojrzeć na losowy wykres :p
Chciwość jest silna ale strach silniejszy.
To że jest drogo wynika tylko z upadającego dolara.
Jeśli dałbyś wykres po przeliczeniu na uncje zlota to wykres wyglądałby inaczej.
Kiedyś ludzie kupowali kompa z najwyższej półki za 2000 usd
Teraz za 2000 usd możesz kupić procesor + dobrą kartę.
Zwykły samochód kosztuje 50k usd a 25 lat temu to był dobrze wyposażony mercedes klasy E.
Postep technologiczny powoduje deflacje.
Postęp powoduje deflacje?
Gdzie takie mądrości przeczytałeś?
Skoro deflacja to dlaczego zloto zdrożało x10 od roku 1999 ?
Ile kosztowało mieszkanie w Warszawie w 1999 a ile kosztuje teraz.
@zaq22: @tom-ek12333
tu macie wykres nasdaq w przeliczeniu na złoto https://stooq.pl/q/?s=^ndq:gc.f
a tu sam nasdaq w dolarach https://stooq.pl/q/?s=^ndq
tylko skopiujcie cały link bo już widzę że końcówka linku nie jest brana pod uwagę przy kliknięciu
@tom-ek12333:
Nic za bardzo o tym gościu czy jego książce na reddicie znaleźć nie można więc trochę redflag. Skąd założenie, że to co akurat mówi ten gość jest lepsze niż klasyczna wiedza od innych inwestorów?
bo jak czytam te wpisy na jego stronie to jest to zajebista rada w stylu:
"kupuj jak jest tanio i rośnie, sprzedawaj jak jest drogo i spada :DDDDD"
problem jest taki, że 99% zfailuje próbując przewidzieć kiedy są te momenty i straci więcej pieniędzy niż po prostu uśredniając koszt zakupu. Brzmi jak naganianie na książkę.
Jest to jeden z pierwszych jskiego spotkslem, który wycofuje kasę z giełdy i czeka.
Odkąd zmieniłem swoje nastawuenie to zacząłem zarabiać :p a nie tracić
Produkcja pralek jest coraz bardziej automatyzowane. Dodatkowo każdy pralkę już ma. Te czynniki są deflacyjne bo spada popyt-tanieje produkcja.
To dodruk pieniędzy, podatki od oddychania, konflikty powoduje wzrost cen