Aktywne Wpisy

darknightttt +26
Kończę właśnie związek bo mam dość. Jak nie posprzątałam to jest syf. Jak powiem, że jest syf to ogarnie np kuchnię a reszty nie widzi. Od jakiegoś czasu wycofuje się ze sprzątania, olewam jak i on i mam wrażenie, że jemu bałagan nie sprawia problemu. Mi ogromny. To samo z gotowaniem. Jak nie ugotuję to najwyżej będzie „zamówmy coś”. Wolę uporządkowane życie.
A największy hit to teksty zmieniłaś się, nie uśmiechasz się.
A największy hit to teksty zmieniłaś się, nie uśmiechasz się.

dzony77 +160

Szukaj sobie informacji o systemach linuxa to ludzie wszędzie piszą to samo, na konkretne pytanie czy 2+2 to 4 nie potrafią udzielić odpowiedzi.
Ale za to pierwsi będą pierdzielić jaki to linuks jest luks, lepszy do gier, szybszy, bezpieczniejszy, łatwa obsługa a potem zadajesz im pytanie i zonk jakbyś zapytał termomiksiarzy po co mi termomiks.
Ja p------ę co za sort ludzi, podludzie normalnie.
Chcesz używać linuksa - najpierw naucz się samodzielności, nikt normalny mający >16 lat nie będzie poświęcał dla ciebie godzin czy dni których zwykle sam dla siebie nie ma,
źródło: png-clipart-red-flag-linux-tux-computer-software-bird-cartoon-vertebrate-bird-cartoon
Pobierz@umcumcumcbejbe: Do jakiej pracy? Chyba jedynie, żeby odpalić na nim coś w dockerze. W pracy też trzeba odpalić czasami jakiś program który nie jest
@Qlien: ja już dwa lata używam steam decka na linuksie i serio, bardzo się przyzwyczaiłem. Przeglądarki, steam, youtuby śmigają, 95% nowych gier działa normalnie, a spora część tych starszych niż 10 lat działa nawet lepiej na protonie niż na nowych Windowsach. Tylko jeśli chodzi o programy specjalistyczne do
Żeby ten system jako tako działał musisz milion dodatków zainstalować.
@umcumcumcbejbe: Gdzie niby? Pierwsze słyszę żeby w jakiejkolwiek firmie programiści używali Linuxa jako głównego środowiska, a sam jestem programistą. Są wyjątki wiadomo, ale powszechnie w firmach ludzie używają Windowsa i ewentualnie Maców, a Linuxa to sobie odpalają jak potrzebują osobnego środowiska.
@Plp_: Super, że jest taki postęp, ja próbowałem odpalić rzeczy z Windowsa na linuxie wieki temu i nic nie działało praktycznie, mimo wszystko jak dla mnie to nawet dla tych 5% warto mieć Windowsa, bo nie chciałbym, żeby akurat coś co chcę użyć nie działało.
@Qlien: do pracy takiej jak it na przykład
Mało w takim razie jeszcze widziałeś. Nawet .net klepią już na linuxach odkąd można to odpalić w dockerze
@kutafonixor: Jestem w takiej pracy i linuxa się używa jedynie w chmurze, a lokalnie jak chce się dockera odpalić albo osobme środowisko zrobić, żeby coś przetestować.