Aktywne Wpisy

opinel +328
Chyba żadnym kaprysem motoryzacji nie jestem w stanie tak mocno gardzić jak suwami. Już nawet wolę pierdzące wydechy.
Te auta nie mają sensu. Mają mniej miejsca niż kombiaki, gorzej się nimi parkuje, przez wysoki środek ciężkości prowadzenie jest słabe, a co najważniejsze - STANOWIĄ ZAGROŻENIE DLA POSTRONNYCH.
Ludzie którzy to tę kupę marnotrawstwa zasobów można podzielić na kilka grup
-Upośledzeni ruchowo w stopniu lekkim - łatwiej im się wsiada.
Te auta nie mają sensu. Mają mniej miejsca niż kombiaki, gorzej się nimi parkuje, przez wysoki środek ciężkości prowadzenie jest słabe, a co najważniejsze - STANOWIĄ ZAGROŻENIE DLA POSTRONNYCH.
Ludzie którzy to tę kupę marnotrawstwa zasobów można podzielić na kilka grup
-Upośledzeni ruchowo w stopniu lekkim - łatwiej im się wsiada.
źródło: GQNyojJaMAAJTBa
Pobierz
obiadokolacja chłopska
źródło: temp_file628766008230610877
Pobierz

Szukaj sobie informacji o systemach linuxa to ludzie wszędzie piszą to samo, na konkretne pytanie czy 2+2 to 4 nie potrafią udzielić odpowiedzi.
Ale za to pierwsi będą pierdzielić jaki to linuks jest luks, lepszy do gier, szybszy, bezpieczniejszy, łatwa obsługa a potem zadajesz im pytanie i zonk jakbyś zapytał termomiksiarzy po co mi termomiks.
Ja p------ę co za sort ludzi, podludzie normalnie.
Chcesz używać linuksa - najpierw naucz się samodzielności, nikt normalny mający >16 lat nie będzie poświęcał dla ciebie godzin czy dni których zwykle sam dla siebie nie ma,
źródło: png-clipart-red-flag-linux-tux-computer-software-bird-cartoon-vertebrate-bird-cartoon
Pobierz@umcumcumcbejbe: Do jakiej pracy? Chyba jedynie, żeby odpalić na nim coś w dockerze. W pracy też trzeba odpalić czasami jakiś program który nie jest
@Qlien: ja już dwa lata używam steam decka na linuksie i serio, bardzo się przyzwyczaiłem. Przeglądarki, steam, youtuby śmigają, 95% nowych gier działa normalnie, a spora część tych starszych niż 10 lat działa nawet lepiej na protonie niż na nowych Windowsach. Tylko jeśli chodzi o programy specjalistyczne do
Żeby ten system jako tako działał musisz milion dodatków zainstalować.
@umcumcumcbejbe: Gdzie niby? Pierwsze słyszę żeby w jakiejkolwiek firmie programiści używali Linuxa jako głównego środowiska, a sam jestem programistą. Są wyjątki wiadomo, ale powszechnie w firmach ludzie używają Windowsa i ewentualnie Maców, a Linuxa to sobie odpalają jak potrzebują osobnego środowiska.
@Plp_: Super, że jest taki postęp, ja próbowałem odpalić rzeczy z Windowsa na linuxie wieki temu i nic nie działało praktycznie, mimo wszystko jak dla mnie to nawet dla tych 5% warto mieć Windowsa, bo nie chciałbym, żeby akurat coś co chcę użyć nie działało.
@Qlien: do pracy takiej jak it na przykład
Mało w takim razie jeszcze widziałeś. Nawet .net klepią już na linuxach odkąd można to odpalić w dockerze
@kutafonixor: Jestem w takiej pracy i linuxa się używa jedynie w chmurze, a lokalnie jak chce się dockera odpalić albo osobme środowisko zrobić, żeby coś przetestować.