Wpis z mikrobloga

#fallout #falloutserial #serialfallout #bractwostali

Mnie jakoś bardziej przekonuje takie Bractwo Stali niż to co pokazano w serialu. (13 minuta filmu)
Bractwo które karze karcerem za małe przewinienia i śmiercią za stratę sprzętu. Twarde zasady i dokładne cele.
Tymczasem w serialu.
Jesteś podejrzany o okaleczenie członka bractwa? Super damy ci awans i przestajesz czyścić kible.
Przyznajesz się do kłamstwa i sam się okaleczyłeś ze strachu? Super nic ci nie grozi, a nawet wszyscy będą cię słuchać m.in. gdy na końcu sezonu każesz skandować swoim towarzyszom imię Maximusa (który de fakto okłamał Bractwo i zabił swojego pana...)
Zabiłeś swojego pana? Ukradłeś Power Armor? Okłamałeś Bractwo w sprawie głowy? Nie ma problemu. Przywódca Bractwa weźmie cię na rozmowę o tym jak razem będziecie rządzić i będzie fajnie.
Jesteś nic nie wartym giermkiem bez znaczenia ? Super - damy ci klucz którym będziesz mógł wypiąć zasilanie z pancerza swojego pana.
Jesteś wyszkolonym członkiem wyposażonym w potężny Power Armor i właśnie w amoku atakujesz obcą bazę? Ok. Ale nie zapomnij przystanąć gdy zobaczysz Ghula w kapeluszu i koniecznie wysłuchaj jego długiego wywodu by dać się zabić.
Pomijam fakt, że w świecie gdy trzeba będzie się zmierzyć z walką o przetrwanie z pewnością ludzie będą mili gdzieś twoje zaimki, a już na pewno taka organizacja jak Bractwo Stali.(Czemu w serialowym Bractwie nie ma kobiet?)
Niech mnie też ktoś poprawi bo w walce z Ghulem ten chyba coś przeciął nożem w Power Armor? Jakiś przewód. Tymczasem Maximus naprawia to dając do spawania :/

Poziom absurdów w tym serialu mocno psuje odbiór, a historia Maximusa jest najgorsza ze wszystkich. Dodatkowo wybrali bardzo kiepskiego aktora który mnie osobiście tam w ogóle nie pasuje.
buddookan - #fallout #falloutserial #serialfallout #bractwostali

Mnie jakoś bardziej...
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach