Moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego wszyscy krypciarze rysuja wykresiki i dywaguja co moze byc dalej, analizujac swieczki z poprzednich lat/miesiecy? "Podwojna grzywa garbacza moze wskazywac na bycza eklipse i swietlista gwiazde strzelista z trzema podparciami wsparcia, konczac niedzwiedzia komete". A to nie jest tak ze cena i to co sie stanie zalezy tylko od aktualnej sytuacji geopolitycznej/rynku i to co sobie milionerzy zaplanowali zeby zarobic?
@why1sthat: ogólnie wykresy i rysunki można o dupe potłuc ale istnieje cos takiego jak cykliczność więc jakaś analiza wsteczna jest możliwa ale nie można jej brać za pewnik.
A to nie jest tak ze cena i to co sie stanie zalezy tylko od aktualnej sytuacji geopolitycznej/rynku i to co sobie milionerzy zaplanowali zeby zarobic?
@why1sthat: Jak wystarczająco dużo inwestorów wierzy w analizę techniczną, to zaczyna się sprawdzać. ( ͡°͜ʖ͡°)
@duzeelobenc @why1sthat ostatnio trzy razy jak siedział u mnie gołomp na parapecie to akurat bajtkojn urus 5% w godzinę. Nie mogę się już doczekać aż przyleci znowu żeby się załadować po jaja na dźwigni x500
@why1sthat: ja też nie ogarniam analizy technicznej rynków (nie tylko krypto). Rysuje taki analityk jakąś linie, nazywa ją i na tej podstawie przewiduje jak będzie wyglądać wykres w przyszłości. No czym to się różni od szukania kształtów w fusach od kawy, patrzenia w niebo na gwiazdy czy w tarota?
@why1sthat no wiadomo, że większość analizy to wymysły, ale musisz pamiętać, że na historycznych transakcjach oparta jest dzisiejsza wlasnosc, więc da się z doza prawdopodobieństwa przewidzieć zachowania portfeli, które czekają na jakiś tam pułap, bądź wybicia ich stop lossow. Masa transakcji na krypto to też przewidywalne boty.
"Podwojna grzywa garbacza moze wskazywac na bycza eklipse i swietlista gwiazde strzelista z trzema podparciami wsparcia, konczac niedzwiedzia komete".
A to nie jest tak ze cena i to co sie stanie zalezy tylko od aktualnej sytuacji geopolitycznej/rynku i to co sobie milionerzy zaplanowali zeby zarobic?
#kryptowaluty #bitcoin
@why1sthat: Jak wystarczająco dużo inwestorów wierzy w analizę techniczną, to zaczyna się sprawdzać. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@why1sthat: fugazi
https://www.youtube.com/watch?v=IiTfnpgNkmI