@przegrywam_przez_miasto: Ledwo kilka dni temu pisałeś, że znalazłeś nową pracę, a teraz piszesz, że coś odwaliłeś i musisz to jakoś zatuszować bo szef się zdenerwuje
Tak, to jest praca w której jestem na wypowiedzeniu.
Ale w razie czego nie chcę być wpisany na jakąś czarną listę których się nie zatrudnia ponownie
Karzemy szczerość, nie tolerujemy błędów. Nie traktujemy ich jako miejsca do nauki tylko argumentów przeciw ludziom. Dziwisz się że ludzie mają taki instynkt przetrwania? Takie stworzyliśmy społeczeństwo, i takie firmy, szefostwo. Bardziej opłaca się ukryć błąd z katastroficznymi konsekwencjami, niż go zgłosić. Kto tu zawiódł? Ludzie którym przyszło żyć w takim środowisku?
@jar-mitryn: społeczność inżynierów to nie jest społeczeństwo, to wąska podgrupa. Inżynier, który ukrywa fakapy, jest jak pszczoła, która
@wykopyrek: społecznosc inżynierów nie stoi "obok" społeczeństwa. Sa to tacy sami ludzie jak każdy inny i podlegają tym samym regułom gry. A fakapy są najlepszą drogą do awansu na managera ( ͡°͜ʖ͡°)
@wykopyrek: tak, dokładnie. Najtaniej jest awansować. Inżynier niestety podlega tym samym regułom, albo może wyper...ć z firmy i znajdzie się inny który przynajmniej spróbuje. Doświadczony inżynier musi rozumieć Język biznesowy, i to jak bardzo jest rozmyty i ogólnikowy .
@wykopyrek: nie przekręcaj tego co napisałem. Tak dyskusji nie wygrasz, a na pewno nikogo nie przekonasz. A ja ciągle mówię o olbrzymich korporacjach z projektami za miliardy $. W miarę dorastania zawodowego i kolejnych doświadczeń zawodowych też to powinieneś zobaczyć.
Na produkcyjnym serwie
Wyskoczył brak uprawnień do wywalenia /bin i dałem szybko ctrl+c
Myślicie że coś wyebałem?
No i muszę usunąć to z historii poleceń bo będzie lipa jak ktoś zobaczy
#linux #debil #s------------------e #pytaniedoeksperta #helpdesk
Tak, to jest praca w której jestem na wypowiedzeniu.
Ale w razie czego nie chcę być wpisany na jakąś czarną listę których się nie zatrudnia ponownie
@jar-mitryn: społeczność inżynierów to nie jest społeczeństwo, to wąska podgrupa.
Inżynier, który ukrywa fakapy, jest jak pszczoła, która
Nic nie usunąłeś.
A fakapy są najlepszą drogą do awansu na managera ( ͡° ͜ʖ ͡°)
użyłem słowa „podgrupa”, myślałem, że nie będzie z tym problemu ( ಠ_ಠ)
Inżynier niestety podlega tym samym regułom, albo może wyper...ć z firmy i znajdzie się inny który przynajmniej spróbuje.
Doświadczony inżynier musi rozumieć Język biznesowy, i to jak bardzo jest rozmyty i ogólnikowy .
@jar-mitryn: inżynier może mówić prawdę zawsze, każdemu i w każdej sprawie. Spróbuj powiedzieć to samo o handlowcu ( ͡º ͜ʖ͡º)
A znam takich inżynierów co mówili co chcieli, prawdę mówili.
Wszyscy przestali jak już byli w nowej pracy
A ja ciągle mówię o olbrzymich korporacjach z projektami za miliardy $.
W miarę dorastania zawodowego i kolejnych doświadczeń zawodowych też to powinieneś zobaczyć.