Aktywne Wpisy
jmuhha +28
Kim zostali wasi klasowi kujoni?
Czy dziś faktycznie mają najlepsze domy, zawody i rodziny?
Czy dziś faktycznie mają najlepsze domy, zawody i rodziny?
Pepu323 +10
Okna wymieniane jakieś 8 lat temu. Temperatura w pomieszczeniu 19 stopni, wilgotność ok 60% i coś takiego. Dlaczego?
#budujzwykopem #remontujzwykopem
#budujzwykopem #remontujzwykopem
Ciasto 24h = pierwsze 2 godziny blok w temperaturze pokojowej, potem 18 godzin jako blok w lodówce i na końcu 4 godziny jako kulki w temperaturze pokojowej.
W Ariete pieczone 4 minuty
#pizza #pizzaportal #piecdopizzy #gotujzwykopem
A z tego piecyka jesteś zadowolony czy lepiej kupić jakiś inny?
ciasto z tego przepisu https://youtu.be/8Q_9h6VKm9c?si=FMfMieAmkUTBh8gE
tyle tylko, ze jak leżało na blacie przez 2h to co 30 minut je naciągałem z każdej strony żeby nabrało sprężystości i nie kulkowalem tak jak on od razu, tylko wrzuciłem najpierw do lodówki. Robiłem na dwa sposoby i lepiej kulki robić dopiero na 4 godziny przed
ja rozumiem ze włoska kuchnia jest smaczna, ale niektórym o--------a z dokładnością nazewnictwa xD skoro robię ciasto pod pizzę neapolitańską, to tak ją nazwę, bo jeśli nie jest to neapolitańska, to tym bardziej nie jest to tez rzymska, deep dish, calzone czy new york
ja w sumie najbardziej chyba lubię marinare (tylko sos pomidorowy, czosnek i bazylia, bez sera) lub diavole. pieczarki to już dla mnie np. za dużo ale dziś akurat pizza serwowana dla całej rodziny, więc składniki robiłem pod nich :)
ogólnie jak robię ciasto które faktycznie jest smaczne, a nie chamskie, to staram się wrzucać sos + ser + jeden składnik na który mam akurat ochotę/max dwa,
ale ogólnie tutaj już mówimy o kosmicznym przeskoku gotówkowym, za cztery stówki uważam ze kopułowy Ariete za bardzo spoko pomysł, zawsze się można w modyfikacje pobawić i tam to 500 + wieksza grzałka tez bedzie w sumie możliwe
1. Piekarnik z kamieniem
2. Ariete / g3 / spice calliente
3. Spice diavola pro
4. Macte twin / f1/ ooni
Jesli w ogóle nie masz piecyka to proponuję pominąć punkt 2 i od razu zainwestować w diavole. A tak wygląda napoletana w piecu z pod 4 (konkretnie macte twin)