Wpis z mikrobloga

Jak tu się człowiek ma nie * skoro ludziom pieniądze za darmo rozdają. Pracujesz, rozwijasz się by jako tako lepiej się żyło a państwo wystawia Ci środkowy palec i nic sensownego dla ogółu nie są wstanie zrobić.
Przyjdzie jeden z drugim i bawi się w Janosika. Zabrać jednym i przesypywać kasę tam, gdzie elektorat wciąż można kupić.

Dziel i rządź a jak coś pójdzie nie tak to cyk i temat zastępczy wlatuje.

Tyle kwestii do naprawienia: energetyka, służba zdrowia, edukacja i cholera wie co jeszcze. A oni co?
Każdą kwestię będą załatwiać dopłatami. Górnolotna ta ich strategia. Same tęgie głowy tam muszą siedzieć. Tak tęgie, że w perspektywie kilku miesięcy sami sobie zaprzeczają i wychodzi z tego kabaret w momencie gdy internauci wyciągają ich poprzednie wypowiedzi.

#nieruchomosci #nastart #zalesie
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@conamirko wystarczy że pracuje i mu się chce pracować. To powinno państwo procentować. Niezależnie czy sprząta magazyn czy zarządza zespołem ludźmi. Na każdym z tych stanowisk powinien móc zapewnić sobie odpowiedni byt i poziom życia bez wyrywania sobie żył. Wiadomo jak chcesz więcej to rób więcej ale jak masz robić więcej żeby mieć gdzie spać i żeby starczyło na chleb i wodę to cała ta farsa nie ma sensu skoro obiboki
  • Odpowiedz
@ddonik: no i możesz sobie zapewnić - po prostu nie kupisz mieszkania w dużym mieście tak samo jak nie kupisz sobie helikoptera. Co w tym niby jest nie tak?

Jest wynajem, są mniejsze miejscowości z mieszkaniami 5k/m - co tu się nie zgadza jeśli wykonujesz jakaś podstawową pracę?
  • Odpowiedz
@TillCollapse: To zacznij karierę polityczną i mów w swojej kampanii, że zlikwidujesz rozdawnictwo, ukrócisz kolesiostwo a gminne/powiatowe inwestycje zaczniesz od np. budowania jakichś lokalów usługowych pod dzierżawę prywatnym przedsiębiorstwom, żeby była mowa o jakichś inwestycjach i polubiły cię neolibki. Przyjdą do ciebie poseł jeden z drugim i powiedzą, że jak dołączysz do partii, to twoją rodzinę poobsadzają w państwowych spółkach, na których z obowiązków będą ją wyręczać "astystenci" a każdy
  • Odpowiedz
wystarczy że pracuje i mu się chce pracować. To powinno państwo procentować.

@ddonik: Powinno, ale jest to najbardziej opodatkowania forma robienia pieniądza. Praca się nie opłaca, opłaca się e-k-------o, flippowanie, etc.
  • Odpowiedz
  • 0
@conamirko: Jestem programistą. W tej branży ciągły rozwój to podstawa. Po godzinach przygotowuje się do testu na doradcę inwestycyjnego(nie mylić z finansowym), dodatkowo inwestuje na rynkach finansowych.

@Pandillero działania związane z przedsiębiorczością oraz karierą polityczna są w moich planach. Odnośnie tego drugiego nie wiem ile jest wstanie mój kręgosłup moralny udźwignąć 😁
Zabierając socjal raczej długo nie przetrwałbym w polityce.

@conamirko zgadza się nie muszę mieszkać w centrum miasta. Osobiście
  • Odpowiedz
@TillCollapse: hm no to coś mi się nie zgadza bo też jestem programistą i nie narzekam na kredyty czy koszty xd szukanie drugiego etatu jako programista to też trochę egzotyczna sytuacja ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Z resztą komentarza się oczywiście zgadzam - też wolałbym dostępny żłobek niż śmieszne 800zl które na prywatny nie wystarczy
  • Odpowiedz
  • 0
@conamirko: Nie do końca w tym chodzi o moją indywidualną sytuację. Nie chcę tu mieć drugiej Grecji po prostu. I to nie jest tak, że jak mi jest dobrze to problem nie istnieje.
A skoro generujesz nadwyżki(zakladam) a sytuacja w okół Ci nie przeszkadza to stawiam, że skutecznie potrafisz bronić ten kapitał. Nawet dla dobrze zarabiających i majętnych ludzi sytuacja przysparza dodatkowej presji związanej z obroną
wartości lat swojej ciężkiej
  • Odpowiedz