Wpis z mikrobloga

Wam serio przeszkadzają te nakretki czy to jakiś zorganizowany żart? Przecież to w ogóle nie przeszkadza w piciu czy nalewaniu napoju.... chyba że różnica jest taka że polskie nakretki nie otwierają się prawie o 180 stopni i zatrzymują w tej pozycji? Na zdjęciu woda z Belgii
#napoje #problemypierwszegoswiata #niepopularnaopinia
marcin-zielonkaa - Wam serio przeszkadzają te nakretki czy to jakiś zorganizowany żar...

źródło: 20240411_121315

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marcin-zielonkaa: Przeszkadza. Żeby zakręcić butelkę muszę mocno docisnąć nakrętkę, bo inaczej nie dam rady tego zakręcić. Kiedyś można to było robić jedną ręką. Akurat aktualne w twoim przypadku - czyli podczas jazdy autem.
Do tego często nie otwiera się to normalnie, przez co muszę trzymać nakrętkę odchyloną, żeby nie drapała mnie po twarzy.
  • Odpowiedz
@marcin-zielonkaa: wczoraj kupiłem jogurt pitny Duet w biedronce. Piłem z butelki, na wewnętrznej stronie nakrętki był jogurt. Podczas picia z nakrętki jogurt zaczał mi skapywać na brodę i bluzę...
  • Odpowiedz
Wydaje mi się że głównym problemem są te nakrętki robione na odpiernicz. Większość na które trafiam nie mają tej 'blokady' oraz obracają się o 360 stopni jak na jakieś popierniczonej karuzeli, przez co albo to musisz trzymać samemu albo wy*ebać. No i niektóre są tak strasznie chude, że raz ciężko je odkręcić dwa szybko się przekręcają. Ale cóż.
  • Odpowiedz