Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#remont
Czy przy remoncie glownego pionu kanalizacyjnego zrobia mi to przez okienko rewizyjne czy kucie od podlogi do sufitu w lazience?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: wymiana rur jest od gory do dolu, watpie zebys mial ginekologa-hydraulika, musza wszystko najpierw wyjac, potem wlozyc, mowie o rurach, watpie zeby sie dalo przez okienko rewizyjne
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @xede sasias u gory zrobil podczas generalnego remontu na wlasny koszt(ostatnie pietro), poprzedni wlasciciel mojego mieszkania nie zrobil podczas remontu(srodkowe pietro), pode mna tez nie zrobili i w piwnicy nie zrobione. Kwestia czasu az to walnie, pytanie tylko gdzie i kiedy.

@kuncfot to jestem troche w dupie, bo na pewno jakbym chcial to zrobic na wlasna reke to musze zaplacic z wlasnej kieszeni. Pytanie kto
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: sytuacja wyglada tak zazwyczaj z takimi rzeczami ze musisz udostepnic, musi byc dostep do rur, a ze ktos nie zrobil na wlasny koszt to juz inna sprawa, mialem jakis czas temu 2 takie akcje w mojej bliskosci, i musieli znajomi zdejmowac cale zabudowy
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @zybyzy sasiad z gory mowil ze skuwal wejscie do mojej rury pol dnia zeby nie uszkodzic bo jest w takim stanie ale cholera wie, moze uszkodzil i dlatego mowil ze trzeba bedzie wymienic? Choc jak powiedzialem ze sie tym zajme niedlugo to mowil zeby na razie nie ruszac jeszcze

• Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim osobiście bym nie ruszał, chyba że zacznie się coś dziać. Mało danych, ile budynek ma lat, z czego zbudowany?
W rurach wodociagowych jest ciśnienie i to jest ryzyko, kanalizacja (jeszcze w środku budynku) to tranzyt, po prostu sobie przelatuje. Najgorzej jest w piwnicy, potem parter - Ty wg mnie jesteś bezpieczny.
Zresztą tak sobie teraz myślę to co ten na górze wymieniał, rurę od klopa? Przecież on nie ma pionu,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @zybyzy budynek cegla z lat 50. Sasiad robil bo mu zalecili fachowcy przy generalnym remoncie bo rura zeliwna i ponoc w kiepskim stanie. Tez nie wiem po co wymienial bo nad nim jest tylko strych ale moze rozkminil sobie ze jak jebnie na parterze czy u mnie to wspolnota wymieni caly pion i bedzie musial kuc drugi raz, a tak to ma spokoj i zaczna u
  • Odpowiedz