@Jan_Paolo_Secondo: porównując Łódź z Krakowem bydgoszczan Wrocławiem czy Gdańskiem. Łódzka Starówka swoim rozmiarem spójnością i skalą ma potencjał jako jedyna żeby wyglądać jak Europejska perełka.
@Jan_Paolo_Secondo: @cutecatboy @janusz-lece @haakenn ul. Tuwima 33 bodajże. Na razie nikt nie pomazał, przynajmniej nie do końca lutego, wtedy tam byłem ostatni raz. Nie wiem co jest w tym żółtym budynku, ale w tym małym czarnym jest pracownia artystyczna. Na streetview są zdjęcia z przed 6 lat i ta zmiana rzeczywiście robi wrażenie.
@Jan_Paolo_Secondo: mnie ciekawi jak wzmocnili lewa sciane - "przed" widac po nierownym rozlozeniu okien ze kiedys ta strona sasiadowala z inna kamienica ktora po wojnie rozebrano, i to co widac to nielegalnie wybite, a na "po" zrobili mase nowych otworow ( ͡°͜ʖ͡°)
mnie ciekawi jak wzmocnili lewa sciane - "przed" widac po nierownym rozlozeniu okien ze kiedys ta strona sasiadowala z inna kamienica ktora po wojnie rozebrano, i to co widac to nielegalnie wybite, a na "po" zrobili mase nowych otworow ( ͡°͜ʖ͡°)
@DryfWiatrowZachodnich: kiedyś już był wątek łódzkich remontów. wygląda super, ale najpewniej nie wzmocnili xDDD podobno na Włókienniczej olano dobrą izolację fundamentów i nawet
@Jan_Paolo_Secondo: czasami uda im się "zrewitalizować" bok budynku zamiast, jak w innych miastach po prostu wybudować obok niego drugi. Zamiast budować współnie z TBSem nowe budynki to UMŁ remontuje stare kamienice po kosztach x3.
Sam bym poszedł to napisać, ale to nie nasze tereny
@papiesh: a później ktoś będzie musiał zapłacić, aby to usunąć. Narażanie kogoś na koszta jest bardzo słabe. Zwykły wandalizm, aby zyskiwać w oczach grupy.
@bartd: gamoń to cię robił pajacu xD Gdyby te bazgroły były chociaż graffiti (co też powinno być z właścicielem posesji uzgodnione) to pół biedy, ale zwykle jest to tylko tagowanie, a więc bazgroły.
Jak widzę takie przemiany to aż koń sam się wali
źródło: IMG_8388
PobierzKomentarz usunięty przez autora
MAKE POLSKA GREAT AGAIN
Komentarz usunięty przez moderatora
@DryfWiatrowZachodnich: kiedyś już był wątek łódzkich remontów. wygląda super, ale najpewniej nie wzmocnili xDDD podobno na Włókienniczej olano dobrą izolację fundamentów i nawet
@papiesh: a później ktoś będzie musiał zapłacić, aby to usunąć. Narażanie kogoś na koszta jest bardzo słabe. Zwykły wandalizm, aby zyskiwać w oczach grupy.
@DryfWiatrowZachodnich: no to będzie pękać za 5-10 lat. i co? propaganda już poszła xDDD
Gdyby te bazgroły były chociaż graffiti (co też powinno być z właścicielem posesji uzgodnione) to pół biedy, ale zwykle jest to tylko tagowanie, a więc bazgroły.