Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Rodzice wystawili dom na sprzedaż i się zastanawiam kto kupuje obiektywnie słabo zaprojektowany duży dom z lat 90-tych (małe okna, ciemny w środku, wąski garaż bez wejścia z domu, dwa wielkie balkony, kuchnia na górze itp.) gdzie całość jest do generalki, wymiana/remont instalacji, powiększenie otworów okiennych, zagospodarowanie działki, żeby chociaż się łapało na średni standard, nie wiem ile to może kosztować, pewnie z 500k to lekko. Lokalizacja fajna, bo sama dziaka to +800k, ale tyle z plusów.
#nieruchomosci #dom

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: moim zdaniem, jeżeli lokalizacja i działka są fajne, to stary dom jest tutaj wręcz minusem i dużą przeszkodą w sprzedaży. Mirek wyżej dobrze mówi, wyceńcie hojnie działkę i dom jako "gratis", będzie dużo łatwiej (jeżeli wam zależy na czasie) niż palić głupa, że ten dom jest warty pół miliona.
Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale obserwuję trochę ogłoszeń, bo szukam działki i właśnie takie stare rudery ogłaszające sie jako domy
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): @BarkaMleczna: @arsze_nick lokalizacja tuż pod Warszawą, podobne stare domy na otodom stoją za ok.1,5- 1,8 mln, 50-letnie połówki bliźniaka na połowę mniejszej działce powystawiane za 1,3 mln. To ceny z tych niższych ofertowych, bo z drugiej strony ktoś nieźle zaszalał i całego dużego bliźniaka do generalki wystawił za 2 mln :)
Ciekaw jestem kto to kupi.

• Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Co z tego że sa powystawiane jak gniją latami te domy, u mnie na zadupiu też wpadli w szał ciułacze i domy stare kostki w środku jak w chlewie powystawiane od 800k w górę, gdzie jeszcze rok-dwa temu stały po 200k i nikt tego nie kupował. Żeby sprzedać działkę z domem gratis musi być na prawdę okazyjna działka, nikt normalny nie kupi tego za taką cenę jak policzy
  • Odpowiedz