Jaki może być powód w----------a przez samochód ogromnej ilości płynu chłodniczego? Był dolewany wczoraj, wyświetlił się komunikat o niskim stanie, dolałam dzisiaj, po przejechaniu 15 minut znowu to samo, dodatkowo po zaparkowaniu zauważyłam, że silnik dziwnie skwierczy i lekko unosi się dym spod maski. Do mechanika dopiero w poniedziałek, dzisiaj muszę jakoś dojechać do pracy i trochę się boję ( ͡°ʖ̯͡°)
@mogadishu uszczelka pod głowica, nieszczelna rura gdzieś, nieszczelna chłodnica. Jeśli coś ci skwierczy i unosi się dymek, to nie zdziwię się jak się przegrzał, wygięło głowicę, dlatego poszła upg i teraz płyn ci leci do oleju. Ciśnij z tym do mechanika, oni mają sprzęt do sprawdzania tego
@mogadishu: mi leci biały dymek od kilku miesięcy, ale płyn ciągnie nie tak mocno jak u ciebie bo co miesiąc dwa dolewam średnio. I co nic poza tym się nie dzieje, a auto i tak wymieniam niedługo, to już nie chcę się ładować w koszta ze starym.
@mogadishu: Daleko masz? W razie czego kup płyn i po drodze dolej, mi się tak udało wrócić z roboty 30km po tym jak mi rozwaliło chłodnicę po zderzeniu z dzikiem (to był borsuk tak naprawdę ale nikt nie wierzył)
@mogadishu: pękł pewnie zbiorniczek jakiś albo chłodnica.. widzisz parę z pod maski a nie zajrzałaś aby sprawdzić skąd się leje? Blondynką jesteś? taki dowcip był, dlaczego blondynka nie potrafi napisać liczby 11? bo zapomniała która 1 jest pierwsza
Do mechanika normalnie nim jedź, najpierw odpal silnik i dopiero potem dolej pod korek, bo płyn krąży po układzie i na pracującym silniku tak nie cieknie.
@mogadishu: Otwórz korek od oleju i sprawdź czy jest biały nalot (coś jak krem), później wyjmij miernik oleju (ten taki długi patyk do sprawdzania ilości oleju) i sprawdź jak wygląda olej, jeśli zamiast brązowej (lub czarnej jeśli dawno nie wymieniany) masz coś jasnego, albo jasne kropki, to uszczelka pod głowicą, albo głowica.
Dostałam pracę (。◕‿‿◕。) Rok temu zarabiałam ledwie 3000 zł mimo że biegałam z jednego miejsca do drugiego. Od jakiegoś czasu jest 5000 zł a od maja będzie prawie 7000 zl乁(♥ʖ̯♥)ㄏ Może dla innych to niewiele ale dla mnie to duży postęp.
podoba mi się na tym windows 11 że jak się zawiesi explorator plików i się go ubije przez task manager bo nic innego nie da rady zrobić to wtedy znika pasek zadań, menu start, pulpit i wszystko
Był dolewany wczoraj, wyświetlił się komunikat o niskim stanie, dolałam dzisiaj, po przejechaniu 15 minut znowu to samo, dodatkowo po zaparkowaniu zauważyłam, że silnik dziwnie skwierczy i lekko unosi się dym spod maski.
Do mechanika dopiero w poniedziałek, dzisiaj muszę jakoś dojechać do pracy i trochę się boję ( ͡° ʖ̯ ͡°)
bmw e60
#bmw #motoryzacja
No zbiornik jest pęknięty i się leje XD Jaki może być inny powód. Chłodnica do wymiany
@elsajko: habemus papam
Do mechanika normalnie nim jedź, najpierw odpal silnik i dopiero potem dolej pod korek, bo płyn krąży po układzie i na pracującym silniku tak nie cieknie.