Wpis z mikrobloga

Robię sobie kurs na instruktora nauki jazdy i teraz dopiero widzę jak instruktor, który mnie uczył jeździć na B przycinał i robił mnie w #!$%@?, jak np.:
na pierwszej lekcji kazał mi się podpisać w dwie rubryki, potem się okazało, że podpisałem się, że byłem 2h a uczyłem się 1h,
jeździłem z nim po jego żone i zawoziłem ją do kina, za to może mieć zabraną licencje,
jeździłem z nim po wiochach i zabierałem np. 40 kilo zimniorów do bagażnika,
on se gdzieś łaził, a ja siedziałem w tym aucie jak taka pała, raz siedziałem 40 minut sam, za to też można mieć zabrane licencje,
teoria to było puszczenie nagrania 30minut a jego w tym czasie w ogóle z nami nie było
egzamin wewnętrzny praktyczny miałem zrobiony i nawet nie wiedziałem, że go robię, po prostu dał mi kartke, ze zdałem i tyle. Poza tym egzamin powinien być przeprowadzony na 31 godzinie, a nie na 30.
egzamin wewnętrzny teoretyczny kazał zdać mi w domu i jeszcze ryja darł potem, że kto mu uwierzy, że siedział ze mną 2 maja o godzinie 21 ( ͡º ͜ʖ͡º) cóż, pet #!$%@?
już długo go nigdzie nie widuje, pewnie już nie jeździ, mimo, że w mieście jest jakaś szkoła która nazywa się tak, jak pseudonim tego ''instruktora''. Nie wie po co to pisze, ale mam cichą nadzieję, ze kiedyś go spotkam i pięknie go #!$%@? do starostwa i straci licencje
#prawojazdy #samochody #motoryzacja
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MaxWalonkoo: ja trochę z innej beczki - ile teraz kosztuje taki kurs? Może się orientujesz z pewnymi hierarchiami - żeby zrobić instruktora kat C lub D to najpierw trzeba „odwalić” staż jako instruktor kat B?
  • Odpowiedz
  • 0
@KapitanPolska: ja płace 4500 + wszystkie badania . Musisz najpierw mieć kurs instruktora B, jeśli chcesz np. C to musisz mieć stażu 3 lata na kat. B, ale musisz 3 lata w tym pracować i musisz posiadać co najmniej rok prawo jazdy kat. C. Jest też opcja, że nie musisz mieć 3 lat doświadczenia na B, wystarczy, że masz udokumentowane doświadczenie na kat C, albo C+E przez 5 lat i
  • Odpowiedz
i raczej trzeba będzie zmienić podejście w świetle zapowiedzi nowych, przepisów - po 3 niezdanych państwowych trzeba będzie wykupić 10h

@Wredna_pomarancza: już tyle razy próbowano przeforsować ten pomysł ponownie, że ciężko mi uwierzyć, że dojdzie do skutku. Chociaż aktualnie w PFFSK trochę zarząd się zmienił, więc może inne spojrzenie DTG będzie na kwestie szkoleniowe.

Osobiście mam nadzieję, że do tego nie dojdzie, ponieważ każda ingerencja między mną a kursantem to
  • Odpowiedz
@GastroAndrzej: właśnie doczytałem, że analogicznie jest z kat. D - 5 lat doświadczenia jako kierowca w komunikacji miejskiej. Tylko, że z pewnością większe branie jest na instruktorów kategorii C aniżeli D no i w moich okolicach to nawet nie wiem gdzie można takowe uprawnienia zrobić jeśli chodzi o autobus. Przyznam, że jak już to wolałbym szkolić na którąś z w/w kategorii ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Nick_Login

>za 5 po dodatkowych jazdach w innej szkole

@MaxWalonkoo: I ty chcesz uczyć jazdy innych? XD

Ale ty nie chcesz dać konstruktywnego komentarza i nie chodzi ci o dobrostan kursantów. Ty po prostu chcesz się wywyższyć i poniżyć drugą osobę, insunuując, że się nie nadaje na instruktora, mimo że wcale nie wiesz, jak sobie z tym radzi.
  • Odpowiedz