Aktywne Wpisy

agnostic +256
Proszę Państwa, oto butelkomat w Biedronce. Mówili, że trzeba wprowadzić system kaucyjny ale nie mówili, że nie można na o-------l ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#biedronka #heheszki #wroclaw #systemkaucyjny
#biedronka #heheszki #wroclaw #systemkaucyjny
źródło: 1000046659
Pobierz
źródło: temp_file119450909189948363
Pobierz

Pytanie.
Robię chrzciny mojego dziecka. Mam problem z gośćmi. Otóż obiad odbędzie się u nas w domu. Raz ze względu na to, że po prostu nie mam kasy do przeznaczenia na imprezki a dwa, że chrzest to chrzest a nie wesele. Ogólnie miało nie być nawet obiadu, bo moja żona nie będzie stać przy garach, tylko dzieckiem się zajmować i miała być tylko kawa i ciasto, ale teściowa się uparła i powiedziała, że nagotuje schabu i rosołu - no to jak chce zrobić, to proszę bardzo.
I tu dochodzimy do gości. Wiadomo - My (2), Teściowie (2), Mój brat - chrzestny (3), Żony brat (4), Chrzestna (1), Moja mama (1) = 13. I to jest maksymalna ilość ludzi jaką zmieścimy w salonie - mamy rozkładany stół i akurat 13 krzeseł.
Problem tu jest z chrzestną mojej żony - ona zawsze nas zaprasza na imprezki rodzinne ale... to 7 osób - Chrzestna z mężem, jej matka (siostra teścia), 3 dzieci i narzeczona jednego z nich. Z 13 ludzi robi się 20. Nie mam tyle krzeseł ani takiego długiego stołu. Nie wiem nawet skąd go wziąć.
Teściowa namawia by nie zapraszać chrzestnej z rodziną ale nam tak głupio, bo zawsze jednak jesteśmy gdzieś tam zapraszani i oni są dla nas ok a z drugiej strony jak byli nas odwiedzić to nagle w domu zrobiło się tłumnie. To jest bardzo duża ilość osób i komplikuje nasze przedsięwzięcie. Bo trzeba przywieźć stół - nawet nie wiem skąd go wziąć, krzesła, zamówić więcej ciasta i narobić więcej mięsa.
Co byście zrobili? Co radzicie? (poza nie chrzczeniem dziecka w ogóle).
#pytanie #rodzina
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Przyjdę z własnym krzesłem
@nieocenzurowany88: oho freethinker na pokładzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pozwól może ludziom żyć jak lubią i uczestniczyć w takich organizacjach jakie uważają za odpowiednie dla sobie i swojej rodziny. Chyba że aż tak tolerancyjny nie jesteś, co by mnie w sumie nie dziwilo xd
Super plan, blokować rozwój duchowy człowieka na całe jego życie, bo tradycja albo inne pierdoły sekciarskie.