Wpis z mikrobloga

Jakbym mógł jedną rzecz usunąć z tego świata to byłyby to kleszcze. K---a zszedłem ze ścieżki, przeszedłem może z 15 metrów niską trawą i k---a buty i nogawki całe w kleszczach. Łącznie 12 znalazłem.
#k------c #zalesie #gownowpis
SzycheU - Jakbym mógł jedną rzecz usunąć z tego świata to byłyby to kleszcze. K---a z...

źródło: kleszcze

Pobierz
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PfefferWerfer: Pewnie ze tak! Tylko taki borsuk z zajacem sobie s-------a bo nikt nie podpala np laki z 4 stron na raz, tylko z jednej strony i zwierzeta maja 3 kierunki ucieczki.

Poza kleszczami, wypalanie eliminuje tez inne szkodniki i nie chciane zwierzeta. Np myszy, komary, slimaki. Uprawiasz przydomowy ogrodek? Slimaki to zarloczne chuje. Albo miales kiedys myszy w domu? Uwierz mi ze nie sa to zwierzeta ktore chcialbys miec
  • Odpowiedz
No ale co ludzie mieszkajacy w blokach moga wiedziec o utrapieniu jakie niosa te szkodniki gdy mieszka sie w poblizu ich siedlisk.

Wychowałem się na wsi, nadal mam gospodarstwo na wsi, tereny wokół mnie są podmokłe i mam do czynienia ze wszystkim (komary/ślimaki/jusznice deszczowe) - i mimo to rozumiem po co każde z tych stworzeń istnieje w przyrodzie.

Poza kleszczami, wypalanie eliminuje tez inne szkodniki i nie chciane zwierzeta. Np myszy, komary, slimaki. Uprawiasz
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: Jeszcze nie widzialem zeby ktos wypalal pola uprawne i mial mniejsze plony. Scierniska raczej oraja.
Nie kazdy ma czas, chec i mozliwosci trzymac jakies kaczki na slimaki, kury na kleszcze itp. Tez nie kazdy kto mieszka na wsi ma gospodarstwo, niektorzy poprostu maja ogrod wypoczynkowy i maly ogrodeczek z kilkoma grzadkami i kupowac specjalnie do ochrony roslin jakichs gatunkow zwierzat jest nieoplacalne i nieekonomiczne. Wypalanie traw przy degradacj gleby
  • Odpowiedz
Bog tak chcial. " Idzcie i czyncie Ziemie sobie poddana"

@ExtraPensja: Tak, gdyby Bóg nie chciał żebyśmy trawy wypalali to by inaczej świat stworzył ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie jestem wierzący, ale ten cytat z biblii nie mówi w jaki sposób masz ją sobie czynić poddaną. Może miał na myśli hodowlę kaczorów biegusów i sadzenie wierzb nad rowami melioracyjnymi, a nie wypalanie łąk i opryski DDT.
PfefferWerfer - >Bog tak chcial. " Idzcie i czyncie Ziemie sobie poddana"

@ExtraPens...

źródło: comment_160007041192t0j8ohrFpY2Yef3rcisH

Pobierz
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: No wlasnie, nie jest okreslone jak masz ja sobie czynic poddana, wiec kazdy czyni ja sobie poddana na miare wlasnych mozliwosci, potrzeb i umiejetnosci. Nawet Bog dal Ci wolna reke w tym zakresie a taka unia Ci ta reke stopniowo skraca XD
Spokoj to bede miec po smierci bo w tym p-------m swiecie raczej nie. Pozdrawiam i wszystkiego dobrego.
  • Odpowiedz
@SzycheU chodzę i jeżdżę rowerem prawie codziennie po mega zaroślach i od kilku lat nie złapałem żadnego kleszcza. Kiedyś będąc nastolatkiem dorabiałem sobie w wakacje przy produkcji faszyny w lesie i miałem tak ziomka który codziennie minimum kilkanaście kleszczy z siebie ściągał a inni nie mieli ani jednego. Może to byłeś Ty :P
  • Odpowiedz
@ExtraPensja: Boga nie ma. A jeśli jest i stworzył nas na swoje podobieństwo to po czytaniu twoich wpisów stwierdzam, że jest ostatnim debilem i to z samego bycia gigantycznym ignorantem. Bez urazy, ale festiwal chłopskiego rozumu jaki tu o-------ś zakrawa na trolling. Szanuj się chłopie. Ludzie nie są mądrzejsi od Ciebie Tobie na złość. Więc miej trochę pokory i po prostu chociaż spróbuj im zaufać, jak już i tak nic
  • Odpowiedz
@ruda_stuleja: Wiesz co? Ja duzo rozumiem ale tez mam swoje sprawdzone " chlopskie" sposoby ktore dzialaja i przynosza zamierzony efekt.

Porownam wypalanie traw do uni europejskiej. Unia jest jak ja, ktory stoi za tym ogniem na lace, chce osiagnac pewien cel i go realizuje wypaleniem nieuzytku i nie interesuja mnie te biedne robaczki ktore splona dodatkowo a sa niczemu winne. Unia tak samo ma swoje cele i gowno ja obchodza
  • Odpowiedz
@ExtraPensja: No właśnie ty nic nie rozumiesz. No k---a z całym szacunkiem ale p--------z od rzeczy nie mając nawet pojęcia o czym właściwie mówisz. Porównania robisz z d--y. Siedzisz tu i próbujesz się bawić w jakąś ślepą argumentacje wywołaną frustracjami jakie masz z niewiedzy, a które chcesz zasłonić swoimi chłopskimi mądrościami, żeby nie wyszło, że jesteś głupszy co ci wejdzie na twoje ego i kompleksy z nim związane.

Ja mimo
  • Odpowiedz
@ruda_stuleja: A idz Pan w c--j! Boisz sie Pan ognia jak ksiadz swieconej wody. Robisz problem z lokalnego wypalania traw na nieuzytkach ktory ma znikomy wplyw na populacje czegokolwiek.
Cos wspominasz o studiach, i Ty tego nie widzisz ze jestes uwieziony w sztywnych ramach nauczania i Twoi promotorzy za chiny nie pozwola Ci wyjsc poza te ramy. A jak bedziesz probowac to zapytaja krotko: Czy chce Pan zdac? Wiec nawet
  • Odpowiedz
Z niechcianym robactwem i szkodnikami jest jak z pedalstwem. Pedaly i inne odchyly byly zawsze ale zdrowe spoleczenstwo ich cisnelo na kazdym kroku wiec siedzieli w swoich norach, taraz jak zdrowe spoleczenstwo ma zakaz gnojenia odmiencow to wypelzlo tego w c--j na ulice i tak samo ze szkodnikami jak j----o sie ich ogniem bylo tego mniej, teraz jak sa zakazy wypalania z roku na rok coraz wieksze zatrzesienie szkodnikow.

@ExtraPensja:
  • Odpowiedz
@Darek08: No niestety taka prawda, dlatego ja już również kończę z nim dyskusję, bo to nie ma sensu.

@ExtraPensja
NIE MASZ KOMPLETNIE, ALE TO KOMPLETNIE W 1% NAWET POJĘCIA O CZYM PISZESZ. KOMPLETNIE

Na prawdę chłopie odpuść. Nie masz pojęcia o czym piszesz. 0. I w żaden sposób mnie nawet nie nakłonisz choćby do schylenia się ku twojej opinii, bo po prostu to nie ma sensu. Dlaczego? Nie przytaczasz absolutnie żadnych. ŻADNYCH.
  • Odpowiedz
@ruda_stuleja: Ach, ziomek... Ty sie naprodukowales a argumentow zadnych. Pfeferwerfer elegancko przedstawil zlozonosc problemu i mozliwosci jego powstania oraz rozwiazan Ty w przeciwienstwie do niego poza spekulacjami ze jestem glupi nie wniosles zadnych dowodow na to ze sie myle.
Okej ja czaje ze pewne gatunki zjadaja inne i przez ich brak jest wysyp kleszczy, jednak tamte ptactwo nie zmniejszylo sie przez wypalanie traw tylko z innych powodow. Wiec skoro brakuje
  • Odpowiedz