Aktywne Wpisy

ElenaRain +716

Foxing +403
Obecny proces instalacji #windows11 przypomina jakąś chińską podróbę z bazaru, a nie produkt rynkowego giganta. Wymuszanie konta online, milion pytań o lokalizację / reklamy / śledzenie / numer buta, nagabywanie na subskrypcje Office 365, Bing Bing Wahoo, gejpass, synchronizację z chmurą, dane karty kredytowej, instalowanie aktualizacji, o które nie prosiłeś... ostatnio dodali nawet etap o importowaniu danych do Edge. Dla zwykłego użytkownika to z pół godziny przeklikiwania i czekania, zanim
źródło: Windows11-konfiguracja-krok-po-kroku-6
Pobierz

#k------c #zalesie #gownowpis
źródło: kleszcze
PobierzPoza kleszczami, wypalanie eliminuje tez inne szkodniki i nie chciane zwierzeta. Np myszy, komary, slimaki. Uprawiasz przydomowy ogrodek? Slimaki to zarloczne chuje. Albo miales kiedys myszy w domu? Uwierz mi ze nie sa to zwierzeta ktore chcialbys miec
Wychowałem się na wsi, nadal mam gospodarstwo na wsi, tereny wokół mnie są podmokłe i mam do czynienia ze wszystkim (komary/ślimaki/jusznice deszczowe) - i mimo to rozumiem po co każde z tych stworzeń istnieje w przyrodzie.
Nie kazdy ma czas, chec i mozliwosci trzymac jakies kaczki na slimaki, kury na kleszcze itp. Tez nie kazdy kto mieszka na wsi ma gospodarstwo, niektorzy poprostu maja ogrod wypoczynkowy i maly ogrodeczek z kilkoma grzadkami i kupowac specjalnie do ochrony roslin jakichs gatunkow zwierzat jest nieoplacalne i nieekonomiczne. Wypalanie traw przy degradacj gleby
Bog tak chcial. " Idzcie i czyncie Ziemie sobie poddana"
@ExtraPensja: Tak, gdyby Bóg nie chciał żebyśmy trawy wypalali to by inaczej świat stworzył ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie jestem wierzący, ale ten cytat z biblii nie mówi w jaki sposób masz ją sobie czynić poddaną. Może miał na myśli hodowlę kaczorów biegusów i sadzenie wierzb nad rowami melioracyjnymi, a nie wypalanie łąk i opryski DDT.
źródło: comment_160007041192t0j8ohrFpY2Yef3rcisH
PobierzSpokoj to bede miec po smierci bo w tym p-------m swiecie raczej nie. Pozdrawiam i wszystkiego dobrego.
Porownam wypalanie traw do uni europejskiej. Unia jest jak ja, ktory stoi za tym ogniem na lace, chce osiagnac pewien cel i go realizuje wypaleniem nieuzytku i nie interesuja mnie te biedne robaczki ktore splona dodatkowo a sa niczemu winne. Unia tak samo ma swoje cele i gowno ja obchodza
Ja mimo
Cos wspominasz o studiach, i Ty tego nie widzisz ze jestes uwieziony w sztywnych ramach nauczania i Twoi promotorzy za chiny nie pozwola Ci wyjsc poza te ramy. A jak bedziesz probowac to zapytaja krotko: Czy chce Pan zdac? Wiec nawet
@ExtraPensja:
Komentarz usunięty przez moderatora
@ExtraPensja
NIE MASZ KOMPLETNIE, ALE TO KOMPLETNIE W 1% NAWET POJĘCIA O CZYM PISZESZ. KOMPLETNIE
Na prawdę chłopie odpuść. Nie masz pojęcia o czym piszesz. 0. I w żaden sposób mnie nawet nie nakłonisz choćby do schylenia się ku twojej opinii, bo po prostu to nie ma sensu. Dlaczego? Nie przytaczasz absolutnie żadnych. ŻADNYCH.
Okej ja czaje ze pewne gatunki zjadaja inne i przez ich brak jest wysyp kleszczy, jednak tamte ptactwo nie zmniejszylo sie przez wypalanie traw tylko z innych powodow. Wiec skoro brakuje
Skończyłem z Tobą. Sprawdź mój ostatni post i na prawdę się nad nim zastanów. Tam jest tylko dobra wola w Twoją stronę i nic więcej.