Aktywne Wpisy
strike_lucky +4
#j--------e #pytanie #motoryzacja
Przed chwilą zatankowałem przypadkiem diesel do benzyniaka nie popatrzyłem dokładnie k---a
.. Bo na innej stacji
Poszło 14 litrow... Co ja mogę zrobić? Tylko mechanik czy np jakbym dolał benzynę do reszty? Jeszcze weszło by pewnie drugie tyle...
Przed chwilą zatankowałem przypadkiem diesel do benzyniaka nie popatrzyłem dokładnie k---a
.. Bo na innej stacji
Poszło 14 litrow... Co ja mogę zrobić? Tylko mechanik czy np jakbym dolał benzynę do reszty? Jeszcze weszło by pewnie drugie tyle...

EnzoMolinari +72

#k------c #zalesie #gownowpis
źródło: kleszcze
Pobierz@RejestratorRodzynek: Nigdy nie przemarzały
Powodów jest kilka - kiedyś było znacznie więcej ptactwa które je zjadało - dzisiaj mamy wymieranie i nawet powszechne gatunki tracą po 50-80% stanu populacji z powodu zmian w rolnictwie i krajobrazie. Oprócz dzikiej populacji to na wsi chociażby już nie ma wszechobecnych kur które chodzą luzem i wyjadają kleszcze wokół gospodarstw - coś co 20 lat temu było normą dzisiaj
@Klepajro Jak się popatrzy z całościowej perspektywy to te wyśmiewane unijne naciski w sprawie przepustów dla płazów pod drogami, banowaniem poszczególnych rodzajów oprysków (np. neonikotynoidów które masakrowaly zapylaczy), odtwarzaniem mokradeł zyskują więcej sensu.
Ja osobiście czekam na powrót na salony agrolesnictwa -
Ale dzisiaj... no k---a trochę trawy obok ścieżki kawałek za ulicą, nie w żadnym lesie.
No a klimat się zmienia, są susze ale nie mamy na to realnie rozwiązania.