Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy wy też widzicie te same laski na #tinder od lat xDD? Korzystam chyba od 2016 roku z przerwami i często usuwam i instaluje znów i do tej pory widzę sporo tych samych lasek. Ja rozumiem siebie bo #przegryw ale one? jak można będąc laską tyle tam siedzieć i nic nie znaleźć.. i to nie są stare profile bo znam je na pamięć, kojarze instagramy, kojarzę ich fotki, typ opisu, nawet dostaje lajki z powrotem ale już nawet nie odpisują na przywitanie. Nawet po zakupie premium gdy siedziałem i przewijałem każdy profil to znaczną część już kojarzyłem sprzed 2-4 lat czy dłużej.

#podrywajzwykopem #randki #blackpill #tfwnogf #zwiazki #relacje #badoo

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy wy też widzicie te same laski na #tinder ...

źródło: pexels-cottonbro-studio-7341892-three_four

Pobierz
  • 33
@witajswiecie: raczej chodzi mi na zasadzie: ma kota na zdjęciu - zagadujesz o kocie, ma w tle palmy - pytasz, gdzie była, bo szukasz miejsca na następne wakacje. Ma w opisie, że lubi karmić kaczki - pytasz czym karmi i gdzie są najfajniejsze kaczki. Anegdoty fajnie się wplata. A kolejne hej co tam jest zlewane niestety
@Nowystaryziel: Właśnie to jest to, każdy patrzy, ze swojego punktu widzenia. Zaś ja lubię zestawiać doświadczenia, jak największej grupy ludzi. Dlatego dużo czytam i rozmawiam z ludźmi o ich doświadczeniach. Robię to od wielu lat, więc mam niezłą bazę danych :p Tutaj nie ma podziału, na kobiety czy mężczyźni mają gorzej. Ludzie po prostu dają sobą manipulować, dają się dzielić wszelkim mediom, bo to się po prostu sprzedaje. Prawda jest taka,
@ignis84: Rynek matrymonialny czy nawet rynek związkowy zmienił się mocno po rozwoju mediów społecznościowych, dostępności do internetu, wzrostu poziomu życia w Polsce no i gwoździem było pojawienie się portali randkowych.
Fakty są takie, że mamy epidemię samotności- coraz więcej singlów, no a wśród mężczyzn w wieku 18-30 lat statystyki miejscami sięgają 60% jako samotni. Coraz większe grono prawiczków- jako społeczeństwo coraz mniej seksu, zakładania rodzin czy rodzenia dzieci.
Emocje i emocje,
raczej chodzi mi na zasadzie: ma kota na zdjęciu - zagadujesz o kocie, ma w tle palmy - pytasz, gdzie była, bo szukasz miejsca na następne wakacje. Ma w opisie, że lubi karmić kaczki - pytasz czym karmi i gdzie są najfajniejsze kaczki

@Noonecares123: przecież tego typu wiadomości kobiety też dostają spam, ostatecznie i tak najczęściej decyduje to co ma się u siebie na profilu bo tak czy inaczej on będzie
z mojej perspektywy wolałabym nawiązanie do mojego profilu niż jeden Opener dla wszystkich, ale ja już dawno zniknęłam z rynku, widocznie zmieniły się metody ¯\(ツ)/¯

@Noonecares123: nie zmieniły się metody, tylko jak większość kobiet nie potrafisz przyjąć do wiadomości jak radykalnie inna jest perspektywa aplikacji randkowych z perspektywy faceta

sam zawsze na tych apkach lajkuję tylko profile, które mają opis albo coś interesującego na zdjęciu, zawsze odnoszę się do czegoś kontekstowo
@Nowystaryziel: Zupełne inaczej to widzę, pytanie na czym opierasz swoje poglądy, na doświadczeniu? Widzisz odnosząc się do jakiegoś zagadnienia mogę śmiało bazować na własnych doświadczeniach, doświadczeniach sporej ilości ludzi z którymi przez lata przeprowadziłam duża ilość rozmów. Oprócz tego od dawna interesuje się psychologią, więc mam spore zaplecze wiedzy. Nawet udało mi się ją studiować. Wrzucasz wszystko w bardzo nie uporządkowany sposób, właściwe bez kontekstu do jedej zupy, tak to nie
@ignis84: Fundamentem i podstawową komórką państwa jest rodzina, a dzisiaj w rodzinach jest kryzys- nie ma rodzin, albo się rozpadają. Spada dzietność i społeczeństwo się starzeje. Mamy ewidentny kryzys społeczny.
Mnie bardziej interesują suche liczby po prostu. Zresztą nie ma się co rozpisywać, bo i tak nie mamy na to wszystko żadnego wpływu, a z psychologii i od psychologów możemy się dowiedzieć, że panuje epidemia samotności- szczególnie wśród młodszych pokoleń.
raczej chodzi mi na zasadzie: ma kota na zdjęciu - zagadujesz o kocie, ma w tle palmy - pytasz, gdzie była, bo szukasz miejsca na następne wakacje. Ma w opisie, że lubi karmić kaczki - pytasz czym karmi i gdzie są najfajniejsze kaczki.

@Noonecares123: spóźniłaś się z tymi radami o jakieś 5 lat. teraz laski otwarcie szydzą w opisach pisząc "nie pytaj mnie o <losowy element zdjęcia>, mam już dość pisania
@czescmampytanie: możliwe, że mam opóźniony zapłon, albo już nie należę do pokolenia, które jest na tinderze, więc chyba śmiało mogę mówić "za moich czasów", ale to jest przykre jeśli prawdą jest to co mówicie. W takim przypadku nie potrafię znaleźć dobrego środka do dotarcia do tych kobiet - może one są #!$%@?ęte i niewarte waszego poświęconego czasu, a skoro na tym etapie są niewarte to raczej do związku się nadają, jak