Aktywne Wpisy
Goronco +25
Dostałem wypowiedzenie XDDD
JA P------E. Zajmuję się w projekcie WSZYSTKIM. 90% tematów kończy się na mnie, bo na wszystko jestem w stanie odpowiedzieć/wspomóc/czasem nawet podjąć decyzję. Wypowiedzenie bo mam za duże wynagrodzenie i w celu zmniejszania kosztów XDDD
Podpisałem za porozumieniem stron, do końca października.
Daje projektowi czas maksymalnie do końca roku i upadnie, bo CAŁA jego waga spoczywala na moich barkach. Czy właściwie teraz już garbie.
#pracbaza #korposwiat
JA P------E. Zajmuję się w projekcie WSZYSTKIM. 90% tematów kończy się na mnie, bo na wszystko jestem w stanie odpowiedzieć/wspomóc/czasem nawet podjąć decyzję. Wypowiedzenie bo mam za duże wynagrodzenie i w celu zmniejszania kosztów XDDD
Podpisałem za porozumieniem stron, do końca października.
Daje projektowi czas maksymalnie do końca roku i upadnie, bo CAŁA jego waga spoczywala na moich barkach. Czy właściwie teraz już garbie.
#pracbaza #korposwiat
Davvs +420
Może zacznijmy od początku.
Rolnicy za PiS też demonstrowali i nie jest prawdą jakoby tak nie było.
Zielonoładowe pomysły to zasługa naszych genialnych strategów w UE i tak to prawda PiS się na to zgodził, ale co z tego? Jeżeli pomysł jest zły to nieważne czy rządzi PO czy PiS to słusznym jest się temu głupiemu pomysłowi sprzeciwiać.
Ostatnia sprawa - eksport z Ukrainy. Po pierwsze rolnicy nie mają jak konkurować z Ukraińcami, bo ich normy są dużo mniej rygorystyczne jak unijne (tu akurat UE dostaje plus, bo dba oto, żeby nasi rolnicy nie karmili nas syfem), ale za to za pozwala, żeby bez ceł wjeżdżała dużo gorszej jakości żywność z Ukrainy, więc jak polscy i unijni rolnicy mają z nimi konkurować.
Swoją drogą bardzo mnie dziwi polityka UE. Ewidentnie dążą do tego, żeby zaciukac unijne rolnictwo. Ciekawy jestem jak wtedy będą wymagać spełniania norm i beda to kontrolowali w państwach trzecich.
#sejm #protest #rolnictwo #ekologia
@Dawul: nie beda, wazne ze UE nie bedzie emitowac CO2. Im szybciej to g*wno updanie tym lepiej, to chyba ostatnia chwila na glebokie reformy UE, inaczej to koniec
to tylko wszystkie szczujnie się odpaliły, pamiętam coś podobnego w necie było przed wyborami parlamentarnymi w 2007 i prezydenckimi w 2010
Oczywiście, że tak, ale przez przypadek chronią też mój interes, pierwszy raz od ponad 30 lat w wolnej Polsce, a po drugie doskonale ich rozumiem, bo to, jest sytuacja patologiczna, oni nie mają szans konkurować z ukraińskim zbożem, podczas gdy Ukraińcy nie mają takich wymagań jak rolnicy z UE, a mają wolny