Aktywne Wpisy
Tak czytam sobie stare wpisy i widzę że jest tutaj odwieczny problem z nazewnictwem tego oto przedmiotu.. #pytanie #problemypierwszegoswiata #ciekawostki
Jak mówi się u was na ten przedmiot?
- Zastróżka 10.0% (8)
- Strugawka 50.0% (40)
- Ostrzelec 26.3% (21)
- Ostrzyczka 13.8% (11)
Tobyyy +12
Tylko wykopki by chciały zobaczyć Niemcy - Gruzja czy Szwajcaria - Słowacja. Każdy normalny chce widzieć jak najsilniejsze drużyny w tym przypadku Hiszpanie czy Anglię. #mecz
Może zacznijmy od początku.
Rolnicy za PiS też demonstrowali i nie jest prawdą jakoby tak nie było.
Zielonoładowe pomysły to zasługa naszych genialnych strategów w UE i tak to prawda PiS się na to zgodził, ale co z tego? Jeżeli pomysł jest zły to nieważne czy rządzi PO czy PiS to słusznym jest się temu głupiemu pomysłowi sprzeciwiać.
Ostatnia sprawa - eksport z Ukrainy. Po pierwsze rolnicy nie mają jak konkurować z Ukraińcami, bo ich normy są dużo mniej rygorystyczne jak unijne (tu akurat UE dostaje plus, bo dba oto, żeby nasi rolnicy nie karmili nas syfem), ale za to za pozwala, żeby bez ceł wjeżdżała dużo gorszej jakości żywność z Ukrainy, więc jak polscy i unijni rolnicy mają z nimi konkurować.
Swoją drogą bardzo mnie dziwi polityka UE. Ewidentnie dążą do tego, żeby zaciukac unijne rolnictwo. Ciekawy jestem jak wtedy będą wymagać spełniania norm i beda to kontrolowali w państwach trzecich.
#sejm #protest #rolnictwo #ekologia
Szkoda, ze nie protestowali przed wyborami
@red7000: im akurat umowa z Ameryką Południową przeszkadza
@Dawul: Gdyby nie #!$%@? akcji z Ukrainą i skupili się na zielonym ładzie to i ja bym popierał. W obecnej sytuacji uważam że protest zbytnio zdemonizował handel z Ukrainą. Gdzie co śmieszne import z Białorusi i Rosji im już nie przeszkadzał.
@Dawul: który unijny komisarz odpowiadał za zielony ład i z nadania jakiej partii jest Wojciechowski z
@MC_Bono: Jaką chemizację? O czym ty opowiadasz?
@saib75 xD. Czy płaciliśmy za chlebek w Biedronce 15 zł przed otwarciem rynku UE dla Ukrainy?
@KupujacKarmeDlaKotaNieMajacKota no i zgoda, też się cieszę że UE dociska ich w tym zakresie, ale nie cieszę się że UE nie przeszkadza świecące się jedzenie z Ukrainy. To kłamstwo. Rolnicy protestowali
@Dawul: Nie. Większość wykopków się wku... że przez nich nie może dojechać do pracy/domu/szkoły. Jestem za ich postulatami, ale to nie ja jestem ich celem, a to ja obrywam. Mają polityków, urzędy... Wiadomo co robić.
Argument, że protestują blokując drogi, aby ludzie wiedzieli o proteście bądź przez to ich działanie ludzie wymuszali coś na władzy działa na