Wpis z mikrobloga

@marian-stefan byś zawołał nierozumny wyk0pku, albo najpierw zapytał jak nie rozumiesz (ʘʘ)

Liderzy protestów stojący na barykadach często mówią, że zielony ład niszczy polskie rolnictwo. Jak może je niszczyć skoro nic z niego nie obowiązuje obecnie?

Ta inicjatywa jest znana od kilku dobrych lat. Czemu zaczęli protestować w zeszłym roku dopiero? Bo się pogorszyła sytuacja na rynkach rolnych. Zielony ład nie ma z nią NIC wspólnego.
  • Odpowiedz
@mentari:

Jak może je niszczyć skoro nic z niego nie obowiązuje obecnie?

Przecież protestuje się też zanim zacznie coś obowiązywać i może pogorszyć daną sytuacje więc OP ma rację, że palnąłeś głupotę.
  • Odpowiedz
  • 0
@marian-stefan ale ja serio nie wiem z jakiego powodu oni prostują. Zielony ład puki co cofnięty, teraz można rozmawiać itp., a oni dalej. A jak myślą że zielony ład zniknie to powodzenia, niech już szukają klijentow na wschodzie.
  • Odpowiedz
Kto to widział żeby protestować PRZED wdrożonymi pomysłami? Trzeba protestowć dopiero jak Zielony Ład wejdzie w życie i będzie już za późno na zmiany xD

@marian-stefan: pytanie dlaczego nie protestowali przed tym jak decyzje zapadały w ostatnich latach?
  • Odpowiedz
@polskabialoczerwoni:

Tysiące osób biorą udział w trwającym w Warszawie proteście rolników przeciw nowelizacji ustawy o ochronie zwierząt. Protest poparły Konfederacja i PSL.

Faktycznie na temat.

Nawet zastanawiałem się czy jest sens odpowiadać na taką prowokację, gdzie wcześniej nie było blokad dróg tego kalibru. Tak jakby porównywać protesty kobiet sprzed Trybunału Przyłębskiej, gdzie wcześniej zbierały się na to kilka tysięcy osób, a w 2020 roku było to prawie pół miliona ludzi.
  • Odpowiedz
@marian-stefan: a jak kobiety protestowały przed wyrokiem pseudotrybunału w sprawie prawa do aborcji to co pisałeś? Nie chce mi się szukać, ale się domyślam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Poza tym ja słyszałem, że rolnicy przeklinają więc juz ich nie popieram
  • Odpowiedz