Wpis z mikrobloga

@norbert108: tia, bo MS Office otworzy tak samo dokument jak to było zapisane w LibreOffice... Problemem nie jest produkt, a brak kompatybilności między poszczególnymi programami.

Wiesz, że taki brak kompatybilności występuje też między np MS Office 2007 a 2010? Nie wszystko będzie wyglądało dokładnie tak samo na obu programach, nie mówiąc już o wcześniejszych wersjach.
@norbert108: czyli zrobiłeś sprawozdanie, zapisałeś, zamknąłeś, otworzyłeś i się rozjechało? Nic nie wklejałeś.. tylko klepałeś? To dziwne, bo pisałem całą pracę inż, a później mgr w Libre i nie miałem z nim problemów. A co ciekawsze to miałem w nim również skrypty do generowania spisu treści i one działały poprawnie...

Może to nie wina programu?
@norbert108: Ogarnij latex i nie bedziesz sie martwił ze cos sie rozjedzie gdzies (chyba ze pogrzebiesz w stylu, ale wtedy zawsze mozna tez cofnac zmiany łatwo i wadomo czemu sie rozjechalo).

Jak masz okreslony szablon sprawka to to bedzie sama przyjemnosc - raz zrobisz szablon, potem tylko bedziesz wklepywał tekst sobie i wszystko sie ładnie sformatuje, lacznie z podpisami obrazkow/wykresow etc.

Mega wygodna rzecz, pisałem w tym magisterke i szło banalnie,
@void1984: Trzy strony mi wyszło, robiłem to mniej niż godzine. Nie mam latexa zainstalowanego, libre mam :P

@jankowalski1966: Wklejałem jakieś obrazki i wtedy formatowanie zaczęło się rozjeżdzać. Na szczęscie nic skomplikowanego nie robiłem, ale większego projektu to ja w libre pisać nie mam zamiaru. Szkoda nerwów.

@krzyzakp: No chyba tak zrobię :P
@norbert108: ja od kilku lat używam Google docs i sobie chwalę. I bardzo mi się podoba to że w ichnim excelu funkcje/makra pisze się w JS. No i nigdy nie straciłem żadnego dokumentu po formatowaniu dysku ;) Przy okazji odradzam Office 365, źle działa na nie-windows, mimo iż bezczelnie zwie się aplikacją Internetową a powinien zwać się aplikacją Internet Explorową no i swego czasu po 2h pisania dokumentu okazało się że