Wpis z mikrobloga

Jak wyglądają warunki mieszkaniowe u większości ludzi?

@mirko_anonim: ciężko zdefiniować tutaj jakąś średnią bo każdy porówna do swojego domu rodzinnego automatycznie - jak ktoś się wychował w domu a odwiedzi kogoś w kawalerce to będzie miał wrażenie klitki - tak samo jak ktoś kto nie ma zwierząt odwiedzi kogoś z psem to będzie no niestety czuł nieprzyjemny zapach, wszędzie kłaki itd.

więc to nie jest pytanie o średnią, tylko o
  • Odpowiedz
Fantastyczny jest ten wpis, rozumiem kompletnie. Mieszkałam kompletnie bez kasy na studiach w 28 metrowej kawalerce z wtedy narzeczonym i teraz w domu z lat 70, który udało się kupić na kredyt, ale funduszy na remont za dużych nie mamy. A przy tym bardzo lubię mieć wokół ładnie. Zupełnie inny styl sprawdza się w zależności od dostępnej przestrzeni i tego, co już masz 'na stanie'. Ale budżetowe upiększanie przestrzeni beznadziejnych to już
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
W zimnym minimalizmie nie ma nic złego, ale akurat wybrałeś sobie jedyny styl, który nie bardzo wybacza niedoskonałości, co ma sens znając szerszy kontekst i informacje od czego uciekasz. Skoro taki styl daje Ci komfort to super. Co więcej większość ludzi nie dokonuje wielkich zmian we wnętrzach co sezon, a zimny minimalizm był na topie z dziesięć lat temu i nadal się sprzedaje w jakimś tam stopniu, głównie facetom.
Pytałeś
  • Odpowiedz
@mirko_anonim u mnie jest w miarę przytulnie i nawet elegancko, ale to dom rodziców i nie lubię zapraszać gości, ja wyglądam jak obdartus i ludzie się dziwią, że mieszkam w takim spoko domku, bo chyba spodziewają się po mnie zaśmieconej meliny ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz