Ja kiedyś od ziomka pożyczyłem Wormsy Armagedon i w środku płyty tam gdzie umieszcza się element kręcący płytą, było malutkie pęknięcie, dosłownie ryska. Jak napęd poszedł w najwyższe obroty to z płyty nic nie zostało xD wydłubywałem z napędu resztki tej płyty parę dni.
@jabol6000 @markhausen Kiedyś, najlepszy mój kolega z tamtych lat dokładnie tak zrujnował jedyną płytkę Battefield 1942 jaką miałem!! ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
@markhausen: miałem podobnie z płytą do Diablo 2:LoD ( oryginał). Była pęknięta w połowie, ale działała, do czasu. Tego jeb w napędzie i mojej rozpaczy nigdy nie zapomnę.
@jabol6000: Tak było nie tylko z grami. Ja praktycznie nic już ludziom nie pożyczam, zawsze rzeczy wracają zaniedbane lub uszkodzone. Mało tego, jeszcze się trzeba upominać żeby w ogóle wróciły. Garstkę ludzi znam, którym coś pożyczę, to ta rzecz wróci czysta, nieuszkodzona i jeszcze flacha w prezencie za pomoc a ja sam potem mogę liczyć na ewentualne pożyczenie czegoś, czego nie mam a jest mi potrzebne.
@NaChuiMiTaCHata: nie dziwie się, u mnie d2lod potrafil czasami tak dlugo i intensywnie wirowac ze musialem kompa wylaczac bo na napedzie mozna bylo smazyc. No i plyta zbrazowiala od temperatury
@markhausen: miałem identyczną historię, ale z Midtown Madness XD Najlepsze, że usłyszałem huk przy odpaleniu kompa ale nie wiedziałem początkowo co się stało. Windows się załadował, wszystko działało, więc to olałem. Po jakimś czasie chciałem otworzyć cd-rom, ale widzę, że tacka wysuwa się około 2 cm blokuje i cofa. Dopiero jak zajrzałem do środka zobaczyłem popękane kawałki płyty. Po rozebraniu napędu i usunięciu wszystkich fragmentów służył jeszcze przez kilka lat,
@markhausen: ja pamiętam że mi płytę od gta 3 zdezindegrowało za dzieciaka w napędzie. Pamiętam że jebło tak że aż pył z płyty wyleciał otworami wentylacyjnymi
@NaChuiMiTaCHata: znam jeszcze 2 osoby którym płyta od D2:LoD rozleciała się w napędzie ;) To była kwestia SecuROMa i wymogu żeby płyta była w napędzie przy każdym uruchomieniu - a że grało się dużo, to i płyta swoje dostała.
@NaChuiMiTaCHata: A my mieliśmy taką zabawę- akumulator w plecak, napęd CD, stare płyty i na łąkę. Trzeba było przyciąć z przodu napędu klapkę i usunąć te kulki jak z łożyska co trzymają CD na środku. Efektem była wyrzutnia typu Ripper z Unreal Tournament ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
Mój kumpel Wacuś, lat około 14. Dzisiaj dowiedzieliśmy się, że Wacuś ma raka, jesteśmy umówieni za 8 dni na uśpienie go... Przykro mi go i będę za nim tęsknił. Aż mi ciśnienie poszło... #koty #pokazkota #kumpel
Powiem tak, że naród wspaniały, lecz władza to k...
Cool story: 1. Babka wjechała w rów. 2. Od razu samochody się zatrzymały, by jej pomóc. 3. Wszyscy żyją, więc od razu faceci zaczęli myśleć, jak wydostać samochód z rowu.
źródło: 1000005044
PobierzŻeby było śmieszniej, jebło jak chciałem na wszelki wypadek zrobić kopię płyty.
nie pamiętam co to było, ale raz kawałek płyty dosłownie wyleciał z niego z dużą prędkością xD