Wpis z mikrobloga

Podłubałem w torbach z wpisu z kiedyś:

https://wykop.pl/wpis/74943123/wiem-juz-dlaczego-ostatnio-padly-pytania-skad-wzia

Więc- zestawy głośnikowe idą do kumpla co nie ma nawet gdzie mieszkać. Niech se weźmie, zrobi co chce. Tuner AM Soniacza wyczyszczony się w ogóle nie włącza. Nie daje znaku życia i uj. "Destynejszon is złom" jak to kiedyś w piosence śpiewali. Antenkę se zostawię- ciekawe czy da się jakoś podłączyć ją pod starego Giewonta albo Tarabana 2 żeby odbierać średnie i długie. Nie ogarniam zbytnio technologii radiowej, więc pewnie wepchnę kabelki w dziurkę i zobaczę co się stanie xD

Odtwarzacz CD Sony do którego brakowało śrubek i ogólnie był zapyziały smołą z kiepów i kurzem po korek- wstał. Przednie wyjście słuchawkowe działa- więc myślę, że i tylne chinche też. Odtwarzacz DVD Daewoo wyczyszczony po podpięciu zasilania jeździ tacką- chyba dobry, ale jeszcze do przetestowania na jakimś TV.

Głośniczków z poprzedniego wpisu nie testowałem jeszcze x) Tera się biorę za Soniacza W300, ciekawe czy ruszy któryś głośnik ze śmieci i się nie spali. Dam taki spory ładny żeby nakurłwiał, a jak będzie trzeba to i sterowniki dźwięku podmienię na mocniejsze x)

#biedatech (tag na mój złom) #sonyericsson #sony #elektronika
@DonRzoncy +3
Wiem już dlaczego ostatnio padły pytania skąd wziąć taki złom co ja biorę :D Spojrzałem na ceny tego gramofonu i padłem xD Leży już rozebrany i umyty, schnie. Tak się zapaliłem że nawet nie zdążyłem mu zrobić zdjęć brudnemu w całości, od razu rozbiórka. Tak ten cały śmietnik
DonRzoncy - Podłubałem w torbach z wpisu z kiedyś:

https://wykop.pl/wpis/74943123/wi...

źródło: IMG_20240310_125955

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@dreadingit: Ni, bez zmian sprzętowych. Tylko software. Na początek spróbuję na oryginalnych plikach sterowników które są relatywnie słabe. Jak się nie spali to podkręcę moc podmieniając pliki w sofcie.

Za dawnych czasów mając Z530i (upośledzonego brata W300) po podmianie sterowników grzałem sobie dłonie w drodze do szkoły w zimę. Wystarczyło włączyć nutę na pełnej i zakryć głośnik palcem- grzał baterią, głośnikiem i jakimś układem w okolicy przycisku wstecz i lewego
  • Odpowiedz