Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć,

Chciałbym się podzielić z Wami moim problemem. W wieku 17 lat zacząłem palić liquidy i e-p-------y, a teraz, mając 19 lat, niestety wciąż nie potrafię się od nich uwolnić. Uzależnienie jest coraz silniejsze, a ja nie potrafię sobie poradzić z tą sytuacją. Czy ktoś miał podobny problem i może podzielić się swoimi doświadczeniami albo radami, jak sobie pomóc? Boję się, że palenie będzie miało negatywne konsekwencje dla mojego zdrowia, ale nie potrafię się od tego uwolnić. Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam #epapierosy #vape #pomocy #elektronika #kiciochpyta #pytanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Boję się, że palenie będzie miało negatywne konsekwencje dla mojego zdrowia

@mirko_anonim: owszem ale krótkotrwałe. Możesz odczuwać lęki i rozdrażnienie. Zacznij od zmniejszania dawek nikotyny, aż w końcu przyzwyczaj się do zerówek. Potem pójdzie już z górki
  • Odpowiedz
Boję się, że palenie będzie miało negatywne konsekwencje dla mojego zdrowia

owszem ale krótkotrwałe. Możesz odczuwać lęki i rozdrażnienie.

@walokid: Z tymi lękami i rozdrażnieniem, to masz na myśli, że mogą się pojawiać przy kontynuowaniu palenia, czy jak się zacznie ograniczać palenie?
  • Odpowiedz
@Inozythol: Po pierwsze nie wiedziałem że strona amerykańskiego rządu (bo taką jest Narodowa biblioteka medyczna którą zacytowałem wyżej) to strona pani domu. Po drugie powiedz mi co jest uzależniającego w zakupach, pracy? A jednak są uzależnienia behawioralne wynikające z pracowania czy robienia sobie zakupów. Spłycasz uzależnienie do pojedyńczego faktu czyli czy to środek sprawia iż człowiek nie może bez niego żyć, a zapominasz o fakcie iż poza uzależnieniami fizycznymi są
  • Odpowiedz