Aktywne Wpisy
stanley___ +31
#zwiazki #rozowepaski
Nie denerwowałoby by Ci gdyby Twoja baba żegnała się ze swoimi kolegami z pracy mówiąc "Pa!"?
Wg mnie to mikrozdrada i powinna używać słów neutralnych typu "cześć", "na razie" a "pa" jest zarezerwowane dla swojego chłopa, najbliższej rodziny i swoich psiapsi ale nie a obcych bolców.
Nie denerwowałoby by Ci gdyby Twoja baba żegnała się ze swoimi kolegami z pracy mówiąc "Pa!"?
Wg mnie to mikrozdrada i powinna używać słów neutralnych typu "cześć", "na razie" a "pa" jest zarezerwowane dla swojego chłopa, najbliższej rodziny i swoich psiapsi ale nie a obcych bolców.
slawomirus +693
#pokazkota aktualizacja wpisu że wczoraj. Kot ma zapalenie krtani, jest wygłodzony, dostał kroplówkę plus nawadnianie podskórne. Do tego sterydy, antybiotyk i krople do oczu. Wygląda lepiej. Mam obserwować do 3 dni. Jak nie zacznie jeść samodzielnie to dostanę zamiennik mleka do podawania strzykawką na siłę. Wołam pulsujących wpis https://wykop.pl/wpis/78344357/wpis
Moja filozofia opiera się na powrocie do natury. Filozofia Teda Kaczyńskiego najbardziej mi odpowiada. Koleś miał we wszystkim rację: wystarczy spojrzeć co technologia i social media zrobiły z ludzmi, co praca robi z ludźmi.
Aha bo zaraz się sprujecie, że jedzenie, ubrania, mieszkanie, internet, woda, gaz, ogrzewanie to musisz mieć pieniądze. Otóż nie, tylko wy macie wyprane głowy
Internet ,prąd do w-------a, nie potrzebujesz. Rozrywek też nie. Podróżować masz na nogach, jak dawniej. Jedzenie upolować, złowić ryby lub pozbierać rośliny, owoce, korzenie, nasiona. Ogrzać się przy ognisku. Ubrania jakies zachowane ciepłe na siebie nałożyć. Zamiast mieszkania w Wawie - wykop ziemiankę.
Daje ci te opcje może kiedyś otworzysz oczy. Pamiętaj to że większość robi coś w jakiś sposób nie znaczy że jest to właściwe: z resztą widać że takie style życia nam nie służą po ilości samobójstw i chorób psychicznych.
#przegryw #neet #depresja #praca #anarchoprymitywizm
@kamsher:
Nawet dawniej nie podróżowało się na nogach tylko na koniach. rolę tą przejęły samochody.
Nie ma już świata w którym można by polować. wyobraź sobie całą ludność danych miast, np kilka milionów osób z warszawy wpada w okoliczne łąki i lasy zamiast iść do pracy i próbuje upolować kilka milionów sztuk
Pokaż nam jak to potrafisz " jedzenie upolować, złowić ryby lub pozbierać rośliny, owoce, korzenie, nasiona. Ogrzać się przy ognisku. Ubrania jakies zachowane ciepłe na siebie nałożyć. Zamiast mieszkania w Wawie - wykop ziemiankę."
Zrób to stary!, poświęć jeden sezon na pokazanie innym jak działa ta twoja filozofia. Skoro jest taka dobra to na pewno ci się uda. A jeśli tego nie
Rozwój technologii zmienił diametralnie postrzeganie świata.
Jak chłop umierał we wsi to go chowano i
@kamsher: Lubię pić rum i tequile, a to drogie rzeczy są.
@qew12: A ty myślisz że być żulem to taka prosta sprawa? Skad brać na a-----l jak się nie ma pracy? Każdy szanujący sie żul musi pracować.